Дата публікації:
04 вересня 2023
Кількість переглядів:
177
Поділитися:

Цього літа студенти кафедри журналістики та філології факультету ІФСК СумДУ не нудьгували, а проводили час із користю – спілкувалися з випускниками університету для проєкту «Згадай себе в аудиторії».

Проєкт організовано Прес-центром СумДУ разом із кафедрою журналістики та філології до ювілею заснування університету. Ця ініціатива має на меті об’єднати різні покоління студентів, провести своєрідний обмін досвідом і продемонструвати найбільше досягнення навчального закладу – його випускників. Інтерв’ю з випускниками почали публікуватися на сайті СумДУ 20 червня, а завершиться проєкт після святкування ювілею університету.  

До проведення інтерв’ю було залучено 12 студентів-журналістів різних курсів. Ось, що вони розповіли про свою роботу влітку:

– Участь в проєкті «Згадай себе в аудиторії» стала для мене шаленим досвідом у проведенні інтерв’ю. Спілкування з випускниками університету було дуже цікавим та повчальним, адже вони надавали чимало порад та рекомендацій. Ця практика була найприємнішою за весь час навчання в СумДУ, бо завжди виходить круто, коли отримуєш задоволення від процесу!, – висловилася студентка Анастасія Сабчук.

– Це був надзвичайний «експіріанс» для мене, бо я вперше працювала з абсолютно незнайомими мені особистостями. Вони всі – це розвиток різних галузей нашого суспільства. Наші інтервʼю дали мені змогу опанувати нову інформацію, отримати доступ до практичного досвіду та прокачати навички роботи журналіста. Визнаю, мені було складно, бо це щось незвичне і нове, але треба йти туди де страшно, бо де наш страх, там найбільший «апгрейд»! Кожен з респондентів надав мені якісь поради як людина людині, тому я обов’язково буду використовувати їх як у своїй професійній, так і особистісній діяльності. Дякую собі за те, що брала участь в такому проєкті та стала частиною чогось великого, – зазначила Валерія Савеленко.

– Насправді, це був дуже цікавий та приємний досвід. Адже кожен випускник чи випускниця з усмішкою згадували свої студентські роки. Хтось згадував купу кумедних історій про дозвілля, а хтось – улюблені дисципліни. Але усі наголошували, що саме ці роки мали найбільше значення у їхньому подальшому житті. Тож спілкуючись з випускниками я мимоволі усвідомила, які роки я проживаю. Звісно, дистанційне навчання «зменшує барви» студентського життя, проте ці щирі емоції, які мені подарували під час проєкту «Згадай себе в аудиторії» будуть мотивувати мене проживати студентське життя якісно та продуктивно, – розповіла Анастасія Кизим.

Про проєкт також висловилась фахівчиня Прес-центру СумДУ Марина Садівнича:

- Коли ми планували проєкт «Згадай себе в аудиторії», навіть не уявляли, яким масштабним та цікавим він вийде. До нас на інтерв’ю завітало багато неординарних особистостей – представників різних професій і спеціальностей, та всіх їх об’єднує одне – вони випускники Сумського державного університету. І своїм досвідом студентського життя вони поділилися зі студентами-журналістами. Приємно було спостерігати, із яким хвилюванням розпочинали наші практиканти кожне інтерв’ю, та вже за кілька хвилин хвилювання змінювалося захопленням від цікавої та емоційної розмови. Разом із нашими героями студенти переживали події різних часів, відвідували пари, подорожували, організовували культурно-мистецькі заходи, бачили, як розвивався університет, формувалося студентське самоврядування. Історії наших випускників – це хроніки життя університету очима його студентів.

За літо встигло вийти 16 інтерв’ю з випускниками, серед яких: начальник пресслужби Сумського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки; асистентка члена Парламенту Канади; кореспондент міжнародного арабського телебачення; радниця з питань політик та залучення програми «Мріємо та діємо», IREX Ukraine; адвокат міжнародної компанії Ernst & Young Ukraine; директор Сумської обласної дитячої клінічної лікарні. Це лише невелика частина тих, із ким встигли поспілкуватися наші студенти. Та проєкт ще не закінчено – попереду на читачів чекають цікаві історії та особистості, слідкуйте за новинами на сайті Сумського державного університету.

Студентка групи ЖТ-12 Анна Оропай

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

корпус "Г", поверх 7, (кiмната Г 712)

E-mail: [email protected]

Телефон: +38 0542 335273

Web: http://ifsk.sumdu.edu.ua

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту факультету іноземної філології та соціальних комунікацій посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.