Дата публікації:
15 листопада 2020
Кількість переглядів:
223
Поділитися:

9 листопада 2020 р. проведено онлайн-круглий стіл (meet.google.com/mtd-vkce-zgu), головною темою обговорення якого було «Коронавірус: прагматичні особливості дискурсу (за матеріалами публічної риторики в англомовних країнах)».

Модератором зустрічі виступила виконавець проєкту, кандидат філологічних наук, доцент кафедри германської філології Галина Чуланова. Учасниками дискусії стали студенти групи ПР-81/2, які провели  попередній моніторинг медійних матеріалів щодо COVID-19. Студентів попередньо поділили на чотири групи – залежно від країн, дискурс яких аналізувався: США, Великобританія, Канада, Австралія.
Під час дискусії обговорювалися питання загальної інформації ВООЗ та відповідних служб в обраних для аналізу країнах, а також риторика про негативні економічні наслідки пандемії, невтішні прогнози експертів щодо повторного спалаху хвороби та поради для уникнення зараження. Зокрема зазначалося, що останнім часом окрім економічної складової фокус публікацій зміщено на буденніші теми життя суспільства, зокрема туризм, освіту, спорт тощо. Як позитив відзначено те, що перша шокова реакція людства спадає, відповідно зростає кількість конструктивних новин поряд зі зменшенням емоційно забарвленого контенту з оціночними судженнями. Людство частіше стало говорити про необхідність пошуку діючих методів для поступового виходу з пандемії та подолання наслідків коронакризи в усіх сферах. За результатами проведених аналітичних досліджень складені слайд-шоу для кожної країни, дискурс якої обговорювався.
Кожна з команд підготувала пізнавальну презентацію.

COVID_19_IN_THE_UK

COVID_19_AUSTRALIA

Covid_19_Canada

Covid_19_USA


Проведення круглого столу стало одним із елементів включення основних питань проєкту «Спеціалізована система медичного інформування та безпека особистості в умовах пандемій, криз, інших суспільних потрясінь: формування ефективної соціокомунікаційної моделі» в навчальний процес.

 

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

корпус "Г", поверх 7, (кiмната Г 712)

E-mail: [email protected]

Телефон: +38 0542 335273

Web: http://ifsk.sumdu.edu.ua

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту факультету іноземної філології та соціальних комунікацій посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.