Дата публікації:
23 березня 2021
Кількість переглядів:
510
Поділитися:

Дослідники з Норвегії та Німеччини незалежно один від одного виявили, що утворення тромбів  у щеплених вакциною AstraZeneca викликала аутоімунна реакція. Про це пише, зокрема, Interfax-Україна з посиланням на  The Wall Street Journal.

Норвезький професор гематології Пол Андре Гольм повідомив, що в ході дослідження виявлено антитіло, яке виникає після вакцинації та призводить до подальшого тромбозу.

Аналогічного висновку дійшла й німецька група дослідників під керівництвом Андреаса Грайнахера. Науковець стверджує, що поява після щеплення таких симптомів як головний біль, запаморочення або порушення зору потребує діагностувати ускладнення за допомогою аналізу крові.

«У дуже, дуже невеликої кількості людей можуть розвиватися такі ускладнення. Але у випадках, коли це відбувається, ми знаємо, як лікувати таких пацієнтів», цитує слова Андреаса Грайнахера The Wall Street Journal.

На вказаному медіаресурсі зазначають, що німецькі вчені запропонували пацієнтам із діагностованим після щеплення тромбозом вводити внутрішньовенно імуноглобулін та антикоагулянти – препарати, які мають запобігти згортанню крові.

Нагадаємо, що раніше низка країн Європи призупинила використання вакцини AstraZeneca через викликані нею побічні ефекти.

Підготувала Анастасія Дєдова.

Фото з відкритих джерел.

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

корпус "Г", поверх 7, (кiмната Г 712)

E-mail: [email protected]

Телефон: +38 0542 335273

Web: http://ifsk.sumdu.edu.ua

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту факультету іноземної філології та соціальних комунікацій посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.