Чи був студентом той, хто не жив у гуртожитку? Це старе, як і вся система освіти, питання кожне нове покоління студентів задає своїм батькам, знайомим випускникам, старшокурсникам. І відповіді однозначної ніхто й ніколи не отримає: щоб дізнатися, потрібно пожити…

У нас студентське життя в гуртожитках відповідає найвищим вимогам.

Зручне розташування. Гуртожиток № 1 знаходиться поряд із навчальними корпусами університету. Гуртожитки № 2 та № 3 розташовані на мальовничих берегах озера Чеха. Гуртожитки № 4 та № 5 – поряд із Медичним інститутом, поблизу лісу та річки. Гуртожиток 1-А – біля спортивної споруди «Манеж», на березі річки; гуртожитки 2-А, 3-А – у центрі міста. Гуртожиток-готель, сучасна 9-поверхова споруда для студентів та гостей міста, – у прибережній зоні Псла.

Забезпеченість житлом. Згідно з «Положенням про студентський гуртожиток» обов’язково забезпечуються житлом студенти-першокурсники, а також студенти пільгових категорій. Студенти старших курсів поселяються згідно з рейтингом. Правом на проживання під час сесії у гуртожитках СумДУ користуються також студенти заочної та дистанційної форм навчання. Житло надається й абітурієнтам, які проходять зовнішнє незалежне оцінювання.

Студентам також надаються гуртожитки інших установ та організацій, де вони проживають згідно з договорами, укладеними університетом із відповідними організаціями, а саме: Сумським кооперативним технікумом, Державним професійним технологічним навчальним закладом, Державним професійним технологічним навчальним закладом «Сумський Центр професійно-технічної освіти з дизайну та сфери послуг», готелем «Хімік», Сумським медичним коледжем, Сумським будівельним коледжем.

Загальна кількість студентів, які проживають у гуртожитках, – 2530 осіб, із них більше 700 іноземців.

Безпека. У гуртожитку діє пропускна система. Цілодобово працюють охоронці. Співробітники відділу по роботі зі студентською молоддю (ВРСМГ) перебувають у гуртожитку з 8-00 до 23-00. Ці заходи запобігають проникненню сторонніх осіб у помешкання.

На початку навчального року відбуваються зустрічі студентів із заступниками деканів факультетів по роботі у гуртожитках, адміністраторами, співробітниками відділу по роботі зі студентською молоддю у гуртожитках (ВРСМГ), головами студрад із метою ознайомлення з їх правами та обов'язками, правилами техніки безпеки, правилами поведінки в гуртожитку та організації дозвілля студентів у позанавчальний час. У вересні обираються студентські ради факультетів та гуртожитків, які щотижня розглядають питання побуту студентів тощо.

Вартість проживання. Вона встановлюються наказом ректора по університету.

Побутові умови. Будемо чесні – в кожному гуртожитку вони свої. Відкриємо ще одну таємницю – їх формують самі студенти: умінням спілкуватися з однокурсниками.

Системи водо-, тепло- та електропостачання в усіх гуртожитках відремонтовані. Умивальники, туалетні кімнати, кухні для спільного приготування їжі обладнані на сучасному рівні, відповідають усім санітарним умовам. Кімнати на дві, три та чотири особи. Є місця для самопідготовки, спортивного розвитку, культурного відпочинку. Систематично проводяться рейди-перевірки санітарного стану кімнат.

Тож, чи був студентом той, хто не жив у гуртожитку? На це питання ви дасте власну відповідь. І ділитися нею зовсім не обов’язково.

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

корпус "Г", поверх 7, (кiмната Г 712)

E-mail: [email protected]

Телефон: +38 0542 335273

Web: http://ifsk.sumdu.edu.ua

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту факультету іноземної філології та соціальних комунікацій посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.