Марина Набок, Гьокальп Каяпинар. Ідея Роду в українських народних думах героїчного циклу та турецькій народній уснопоетичній творчості. Формування національних основоположних підстав сучасного українського народознавства та літературознавства. Колективна монографія. Випуск ІІІ / упоряд. О. Вертій, О. Новікова. Київ - Мюнхен, Рута 2023. С. 335 – 351.

Авторка конкретизує такі положення наукових настанов Д. Донцова, Олега Ольжича, Л. Білецького, М. Дашкевича, Ю. Лавріненка, Є. Маланюка, В. Азьомова, Т. Шестопалової, І. Набитовича, П. Іванишина, О. Лук’яненка та інших учених, як йти від першоджерела, від внутрішніх художньо-естетичних особливостей твору, в ході наукового дослідження цих особливостей з’ясовувати не стільки факти дійсності, покладені в основу твору, а, насамперед, відношення автора і його героїв до національних звичаїв, своєрідність їх національного світовідчуття, світосприйняття, світорозуміння, світовираження та світоствердження, «вкорінення і викорінення» (Ю. Лавріненко) їх в простір національних ідейних, духовних, історико-соціальних, психологічних і т.п. цінностей, національний уклад життя відповідного періоду в історії нашого народу загалом.

Режим доступу до ресурсу.

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

корпус "Г", поверх 7, (кiмната Г 712)

E-mail: [email protected]

Телефон: +38 0542 335273

Web: http://ifsk.sumdu.edu.ua

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту факультету іноземної філології та соціальних комунікацій посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.