Марина Набок, Саєб, Амлєх. Первні та особливості потрактування ідеї Роду в українських народних думах невільницького циклу та арабському фольклорі. Формування національних основоположних підстав сучасного українського народознавства та літературознавства Колективна монографія. Випуск ІІ / упоряд.  О. Вертій, О. Новикова. Київ - Мюнхен, Рута, 2022. С. 260 – 275.

У полі зору авторки поглиблення, конкретизація і розробка таких принципів народознавчих та літературознавчих досліджень, як йти від першоджерела, від внутрішніх художньо-естетичних особливостей твору, творчості письменника та літературного поступування, вкорінення в національний духовний світ, а не від надуманих теорій та різного роду вчень, досвід І. Франка, М. Драгоманова, М. Грушевського, А. Кримського, М. Дашкевича, І. Стешенка, Є. Маланюка, Б. Якубського, П. Филиповича, А. Ніковського, Л. Луціва, Ю. Луцького, Г. Костюка, Освальда Бургард- та-Юрія Клена та інших вітчизняних і зарубіжних учених. Вони тісно пов’язані з проблемами національної самобутності нашого письменства, з’ясуванням світоглядного та духовно-історичного аспектів досліджуваних явищ, особливостями вияву в них первнів українських національних цінностей, насамперед, ідеї Роду і Слави, «філософії серця», ти-пів взаємозв’язків літературного персонажа зі світом, порівняльного вивчення  арабської та української народнопоетичної творчості і т. д.

Режим доступу до ресурсу.

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

корпус "Г", поверх 7, (кiмната Г 712)

E-mail: [email protected]

Телефон: +38 0542 335273

Web: http://ifsk.sumdu.edu.ua

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту факультету іноземної філології та соціальних комунікацій посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.