Проза Степана Процюка і розвиток психоаналітичного дискурсу в українській літературі. Суми : Сумський державний університет, 2023. – 393 с.

У монографії досліджуються психоаналітичні коди епічної творчості Степана Процюка та тенденції розвитку психоаналітичного дискурсу в українській літературі. На матеріалі біографічних романів, романів із психоаналітичною детермінантою, а також оповідань та повістей Степана Процюка визначено особливості текстуалізації неврозів, способи художнього представлення різного роду травм, категорій памʼяті, ідентичності, моделювання оніричного та архетипного дискурсів. Зʼясовано теоретико-методологічну взаємодію між літературознавством і психоаналізом, етапи формування літературного психоаналітичного дискурсу в Україні. Для літературознавців, студентів гуманітарних напрямків, учителів шкіл, усіх, хто цікавиться літературознавством і психоаналізом.

Режим доступу до ресурсу.

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

корпус "Г", поверх 7, (кiмната Г 712)

E-mail: [email protected]

Телефон: +38 0542 335273

Web: http://ifsk.sumdu.edu.ua

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту факультету іноземної філології та соціальних комунікацій посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.