Дата публікації:
24 січня 2020
Кількість переглядів:
862
Поділитися:

Декан факультету ІФСК СумДУ Олена Сушкова відзвітувала про роботу структурного підрозділу за 2019 рік. Збори трудового колективу підрозділу відбулися 20 січня.

У своєму виступі очільниця факультету акцентувала увагу на позитивних тенденціях та викликах, на актуальних питаннях та успішно розв’язаних проблемах. Зокрема говорила про контингент студентів (їх на факультеті ІФСК зараз навчається 658 осіб), науково-педагогічний потенціал (із науковими ступенями та вченими званнями 83 викладачі, що складає 71 %), освітніх послугах (шість високорейтингових спеціальностей), науковій роботі, міжнародних практиках, фінансовій складовій, а також позанавчальній діяльності.

До знакових досягнень факультету як доповідачка, так і виступаючі (завідувачі кафедр Ірина Кобякова, Ніна Світайло, Лариса Біденко, Олена Ткаченко, Іван Мозговий, доценти Тетяна Плохута, Ольга Сидоренко) однозначно зараховували захист дисертацій; стабільність кількісних показників публікацій у виданнях, що ідексуються міжнародними наукометричними базами Scopus та Web of Science; проведення 7 конференцій всеукраїнського рівня та одну міжнародного – «Між хутором і світом: культурницька місія Пантелеймона Куліша»; зростання впізнаваності факультету в інтернет середовищі та соціальних мережах; виконання 75 бакалаврських проєктів на замовлення підприємств та організацій; виконання 4 освітніх та 2 наукових грантів із залученням фінансування 6 організацій-грантодавців, у тому числі в рамках масштабних програм та проєктів Європейського Союзу – Erasmus+ КА1, Еразмус+ КА2; USAID, IFES, Посольства Великобританії в Україні; видання підручників і посібників тощо. А ще ж проведення низки позанавчальних заходів, у яких окрім студентів та викладачів факультету взяло участь чимало школярів міста й області, мешканців обласного центру.

– Недоліки? Вони є, – сказала в коментарі для сайту декан Олена Сушкова. – Про них усі знають. Про них немало лунало слів із трибуни. Найголовніше – ніхто нічого не приховував, адже чесність у першу чергу перед собою, це значимий крок до виправлення ситуації.

Загалом усі подробиці й деталі діяльності за 2019 рік усім зацікавленим розкриє презентація.

 Підсумовуюче озвучене й почуте на зборах трудового колективу факультету ІФСК, ректор СумДУ, професор Анатолій Васильєв наголосив, що принцип студентоцентризму – це право студента на вибір і дисципліни, і викладача. Студент має право вимагати від ЗВО якісні освітні послуги. Показником того, що ця складова на факультеті ІФСК реалізується належним чином, стало вручення дипломів викладачам-переможцям конкурсу «Кращий викладач очима студентів» (Інна Гаврилюк, Антоніна Прокопенко, Юлія Козир, Олена Євтушенко, Ніна Світайло, Катерина Вашист). Крім того, ректор звернув увагу, що конкуренція між ЗВО буде нарощуватися з кожним роком, адже відтепер показники діяльності університету впливають на рівень державного фінансування.

– Так, ми не ідеальні, – зазначив Анатолій Васильєв, – але на периферії ми побудували ЗВО, який сьогодні є лідером української освіти. Тож давайте не зупинятися у своєму розвитку.

Учасники зборів трудового колективу факультету ІФСК СумДУ позитивно оцінили роботу декана, подякували за плідну й наполегливу працю та виявили готовність й надалі служити ідеї загальних і духовних процесів формування людини.

Марина Садівнича, аспірантка

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

корпус "Г", поверх 7, (кiмната Г 712)

E-mail: [email protected]

Телефон: +38 0542 335273

Web: http://ifsk.sumdu.edu.ua

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту факультету іноземної філології та соціальних комунікацій посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.