Дата публікації:
02 липня 2019
Кількість переглядів:
567
Поділитися:

Студенти четвертого й другого курсів кафедри журналістики та філології факультету ІФСК СумДУ Вікторія Грищенко та Зореслава Шеденко, а також викладач Раїса Стоян взяли участь у практичному семінарі від фонду Prix Jeunesse International (Mюнхен), а також німецького дитячого каналу «КІКА» для тележурналістів дитячих програм.

20–22 червня він проходив при Центрі Gedankendach Чернівецького національного університету ім. Ю. Федьковича.

Керівник відділу програм нон-фікшн німецького мовника «КІКА» (спільний проект ARD і ZDF) пан Маттіас Гуфф запропонував цікаву й змістовну програму для фахової дискусії, а саме перегляд та обговорення кращих конкурсних відеоматеріалів фонду Prix Jeunesse. За прикладом журі цього престижного міжнародного фестивалю для дітей і підлітків учасники мали змогу проаналізувати роботи за такими фаховими критеріями: «цільова група», «ідея», «сценарій», «реалізація» та створити власний рейтинг переможців. Це дозволило краще дізнатися про тематику, формати виробництва дитячих фільмів, передач не лише на німецьких каналах, а й на інших суспільних мовниках країн Євросоюзу, зрозуміти, наприклад, концепцію, структуру та схему фінансування дитячого контенту.

Чи не найбільше запитань, поставлених німецькому колезі, д-ру Маттіасу Гуффу, стосувалися відмінностей та реалізації таких популярних у Європі форматів як «фікшн» та «нон-фікшн» («вигадані» та «невигадані історії»).

Вражає також і різнобарв’я тем, сміливість, із якою доносять важливі меседжі своїм глядачам європейські телевізійники. І тут фактично жодних обмежень чи табу: дружба, мобінг, смерть як природній процес, сексуальне зловживання у сім’ї тощо. Словом, у кадрі все те, чим може перейматися дитина чи підліток. Для журналістів постає дилема: як краще говорити про наболіле з дітьми, батьками, суспільством і взагалі чи варто подавати інтимні теми в етері, чи готові ми до сприйняття та обговорення вголос тих же соціальних вад… Про це також ішлося на семінарі.

Представники факультету ІФСК СумДУ здобули нові знання, почерпнули досвід, поділилися власними здобутками.

Раїса Стоян,

учасниця семінару

 

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

корпус "Г", поверх 7, (кiмната Г 712)

E-mail: [email protected]

Телефон: +38 0542 335273

Web: http://ifsk.sumdu.edu.ua

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту факультету іноземної філології та соціальних комунікацій посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.