Дата публікації:
25 січня 2020
Кількість переглядів:
1252
Поділитися:

25 січня є особливим днем для жінок з іменем Тетяна. Сьогодні «засновниці» та «упорядниці», а саме так перекладається ім’я з давньогрецької, відзначають свої іменини.

Про традиції святкування, а також про вплив імені на характер нам розповіли викладачки та студенти #найкращого_факультету_галактики.

Тетяна Іванова, доцент кафедри психології, політології та соціокультурних технологій:

– Ніколи не намагалася відзначати Тетянин день, але знайомі не дають забути про свято. Отримую привітання, іноді навіть від суто віртуальних друзів. І якщо свято – це відчуття дружньої та приємної атмосфери, то можна сказати, що день 25 січня завжди є святковим.

Цілком можливо, що ім’я певним чином впливає на характер. Пам’ятаю, як у дитинстві вперше прочитала про значення імені Тетяна і була розчарована. Такі класні значення в інших імен. Наприклад, Алла – богиня, Софія – мудра, Олена – сонячна. А тут якась упорядниця. Власне, упорядницею досі себе не вважаю, та викладацька діяльність спонукає до цього. Постійно потрібно упорядковувати навчальні плани, регламенти та компетентності й ще багато іншого.

А зараз, користуючись нагодою, хочу теж передати привітання: Тетяни, Тані, Танюшки, Танечки і всі-всі – зі святом – хай щастить і мрії здійснюються!

Тетяна Ковальова, доцент кафедри журналістики та філології:

– Мені подобається будь-який відпочинок, тож відзначати День Тетяни не забуваю. Це свято, зокрема, не має для мене жодної традиції. Що ж до імені, я йому відповідаю, чи воно мені – складно сказати, але що воно моє – точно. Брати до уваги можна будь-які тлумачення, та спільного багато.

Тетяна Козинцева, доцент кафедри філософії:

– Іменини передують Дню народження, тож Тетянин день не святкую. З приводу ж енергетичного потенціалу імені, вважаю, що такий потенціал задається самою людиною.

Тетяна Початко, старший викладач кафедри іноземних мов:

– Іменини святкую. Сьогодні на парах із заочниками (посміхається). Вони теж мене привітали. Ім'я впливає на характер – мені характерні властивості упорядниці: впорядковую роботу в гуртожитках, на парах, впорядковую знання у головах студентів.

Тетяна Чернишова, провідний фахівець кафедри мовної підготовки іноземних громадян:

– Тетянин день можу назвати особливим для мене, оскільки всі рідні та друзі нагадують про нього привітаннями. Це стало традицією та гарним приводом збиратися в колі друзів.

Мені подобається ім’я, воно звучить і величаво, і ніжно. Переконана, що воно впливає на мою долю, адже в кожному імені міститься певний енергетичний потенціал та визначальні риси характеру.  Любов до порядку, точності, підвищене почуття обов’язку, зайва відвертість, підвищена імпульсивність, властиві для імені Тетяна, відповідають моєму характеру. Це помічають всі мої друзі. А ось ділової хватки та наполегливості у досягненні поставлених завдань дійсно бракує (є над чим попрацювати). Та все ж для кожної людини її ім’я важливе передусім тому, що воно підкреслює власну значущість та неповторність.

Тетяна Сипченко, студентка кафедри журналістики та філології:

– Відзначаю два свята в одному: День студента і Тетянин день. Немає жодних традицій, можу просто піти десь у місто із друзями. Буває, що взагалі не святкую.

Не можу повністю погодитися з думкою, що ім'я впливає на формування характеру людини, проте, певні якості все ж бачу. Жодного разу в своєму житті не зустрічала пасивну Тетяну. Тані, з якими мені доводилося спілкуватися, максимально активні та відкриті до спілкування. Також, вірю, що людина, яка носить це ім'я, має креативну складову. Ці ж якості знаходжу і в собі.

Тетяна Шевченко, студентка кафедри психології, політології та соціокультурних технологій:

– У мене в школі була вчителька Тетяна Федорівна, і ми з нею разом, з першого класу, отримували привітання в цей день. Відтоді святкування кожного року стало обов'язковим.

Мені здається, що від того, яким ім'ям нарікають людину, залежить те, як вона буде себе відчувати, поводити. Безсумнівно, якості, притаманні моєму імені, притаманні й мені. Більше того, мої знайомі Тетяни дуже схожі на мене за характером.

Тетяна Желновач, студентка кафедри германської філології:

– Іменини не святкую, тільки отримую привітання. А з приводу характеру – я і засновниця, і упорядниця. Думаю, що якийсь зв’язок є, але існують і винятки з правил.

Чи варто пов’язувати ім’я із характером людини – достеменно невідомо. Але всі наші Тетяни, безперечно, творчі, енергійні, працьовиті. Тож факультет ІФСК СумДУ вітає усіх Тетян з іменинами та бажає святкового настою й здійснення найзаповітніших мрій.

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

корпус "Г", поверх 7, (кiмната Г 712)

E-mail: [email protected]

Телефон: +38 0542 335273

Web: http://ifsk.sumdu.edu.ua

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту факультету іноземної філології та соціальних комунікацій посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.