Дата публікації:
30 листопада 2019
Кількість переглядів:
714
Поділитися:

Третій рік поспіль за ініціативи кафедри психології, політології та соціокультурних технологій факультету ІФСК СумДУ проводиться церемонія вручення відзнаки «Соціальний ОСКАР». Цьогоріч урочистості проходили 26 листопада у дзеркальній залі університету.

Слово «ОСКАР» у назві відзнаки трактується як «оцінювання соціально-корисної активності в регіоні». Девіз конкурсу перегукується із девізом кафедри-організатора: «Почуй. Підтримай. І скажи «так!». Оригінальний макет нагороди розроблений студентами цієї ж кафедри.

Керівник оргкомітету конкурсу, завідувачка кафедри ППСТ Ніна Світайло подякувала всім учасникам за ініціативи у роботі та активну співпрацю з кафедрою:

- Така співпраця – важлива для наших студентів. Робота ГО, ОТГ, ЗМІ, бізнесу є об'єктом досліджень, курсових робіт, а також базою практики для майбутніх фахівців. Це сприяє їхньому розумінню ситуації та змін у житті суспільства. Ми шукаємо інновації, які потім стануть точками зростання нових можливих проєктів, позитивних змін.

Визначити переможців у номінаціях було надзвичайно складно. Студенти кафедри психології, політології та соціокультурних технологій провели опитування серед більш ніж сімдесяти незалежних експертів (представників бізнесу, ЗМІ, громадських організацій, структур публічного управління та науковців). Найвищі бали експертних оцінок і стали шляхом до отримання відзнаки.   

Від СумДУ гостей церемонії вітали проректор з НПР Олександр Бріжатий, заступник декана факультету ІФСК Олена Медвідь, начальниця навчального відділу практики та інтеграційних зв'язків із замовниками кадрів Альона Євдокімова, а також голова профспілкової організації СумДУ, член правління ГО «Інтелект Сумщини» Валентина Боровик.

У номінації «Соціальні інновації в роботі громадських організацій» переможцем визнано Сумську обласну організацію Товариства Червоного Хреста за проєкт із надання першої медичної допомоги. Відзнаку за «Соціально відповідальний бізнес» отримав ТРЦ «Мануфактура» за створення відкритого простору для спілкування та підтримку соціальних проєктів. «ОСКАР» за «Соціально орієнтовані ініціативи ЗМІ» здобув канал СТС спільно з медіаплатформою «Спецкор» за ток-шоу «Свідомі» з Анною Валевською. В номінації «Соціальна робота в ОТГ» нагороду отримала Хотінська селищна об’єднана територіальна громада за соціальні ініціативи щодо підтримки одиноких людей літнього віку (створення хоспісу).

Відзнаки отримали й активні студенти, які також мають успіхи у реалізації проєктів соціального спрямування. Спеціальну нагороду та перехідний кубок «Кращій команді кафедри» здобули Богдана Костюк, Даяна Тарасенко та Анна Перепелиця – за успішну реалізацію масштабного проєкту «Державотворець». За поєднання успішного навчання із роботою за професією нагородили студентів спеціальності «Соціальна робота», які в цьому році розпочали активну професійну практику. Від Департаменту соціального захисту населення Сумської ОДА студентам СумДУ вручені Подяки за активну волонтерську діяльність. 

Святкову атмосферу церемонії підтримували творчо обдаровані студенти, які представляли #найкращий_факультет_галактики: ансамбль із піснею «Mary, did you know?», танцювальний колектив «Havin' funk» та студент Дмитро Токаренко, який виконав відому мелодію «Zombie» рок-гурту «The Cranberries».           

Катерина Шестак, студентка групи ЖТ-61.

P. S. Місцеві мас-медіа про «Соціальний оскар»: ТРК «Відікон»Телекомпанія СТС.

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

корпус "Г", поверх 7, (кiмната Г 712)

E-mail: [email protected]

Телефон: +38 0542 335273

Web: http://ifsk.sumdu.edu.ua

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту факультету іноземної філології та соціальних комунікацій посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.