Дата публікації:
16 квітня 2024
Кількість переглядів:
84
Поділитися:

Здобувачі освіти кафедри журналістики та філології факультету ІФСК СумДУ здобули вагомі перемоги в інтелектуальних змаганнях.

Так, Юлія КОЛОДИЧ виборола перше місце а Ірина ТРАЧУК – третє у Х Міжнародній олімпіаді з інформаційно-психологічної безпеки. Науковий керівник – доцентка кафедри Тетяна КОВАЛЬОВА.

Олімпіада «Шляхи та механізми захисту інформаційного простору України від шкідливих інформаційно-психологічних впливів» пройшла 12 квітня 2024 року в Національному авіаційному університеті. Участь узяли студенти з України, Польщі, Грузії, Казахстану. 28 університетських команд змагалися за перемогу.

– Для мене це був перший досвід роботи в науковій сфері, і він став надзвичайно цікавим та корисним! Дуже рада, що проводяться такі заходи, адже вони дають змогу студентам відкривати для себе науку, ділитися своїми знаннями та вчитися в інших. Крім того тематика Олімпіади важлива не лише з наукової точки зору, а також із державної, адже представлені ідеї і справді можуть розвивати інформаційно-психологічну безпеку, – засвідчила Юлія Колодич.

12 квітня відбулася підсумкова конференція ІІ етапу Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт із української мови, літератури (з методиками їх викладання). Захід організований факультетом української філології та літературної творчості імені Андрія Малишка Українського державного університету імені Михайла Драгоманова (м. Київ).

Приємно, що на конкурсі продемонстрував високий рівень знань, умінь і навичок та виборов друге призове місце у секції «Українська література» студент кафедри журналістики та філології Захар ЮВКО. Науковий керівник – докторка філософії, асистентка кафедри Олена ІЩЕНКО.

Захар Ювко поділився враженнями після перемоги:

– Мені було дуже корисно поспілкуватися зі своїми колегами-конкурсантами, провести змістовну полеміку та поділитися думками. Хочу подякувати моєму науковому керівникові за підтримку й поради. Загалом конкурс залишив приємні, позитивні враження та вкотре підтвердив думку, що майбутнє України в руках розумної й обдарованої молоді.

#найкращий_факультет_галактики вітає студентів та наукових керівників із перемогами та бажає подальшого розвитку й досягнень!

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

корпус "Г", поверх 7, (кiмната Г 712)

E-mail: [email protected]

Телефон: +38 0542 335273

Web: http://ifsk.sumdu.edu.ua

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту факультету іноземної філології та соціальних комунікацій посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.