Дата публікації:
11 квітня 2024
Кількість переглядів:
114
Поділитися:

Традиційний тиждень факультету ІФСК СумДУ відбувся! Трохи із запізненням, але й із ретельною організацією, цікавими заходами та енергійними учасниками, і, як результат – яскравими емоціями та приємними спогадами.  

Почався тиждень зі спортивних активностей – у спорткомплексі СумДУ представники факультету грали в шахи, шашки та настільний теніс. 

– Ми не ставили за мету проводити турнір чи якесь змагання. Тут просто зібралися всі охочі. Кожен міг знайти собі компаньйона та комфортно провести час, – розповіла студдекан факультету Марина ТКАЧЕНКО.

Наступною станцією стала онлайн-гра «Kahoot!». Учасники змагання – студенти різних курсів та спеціальностей демонстрували свої знання з історії та сьогодення факультету. Переможцями стали першокурсниці Софія КОРОБКА («Журналістика») – 1 місце, Яна ЖИЛЕНКО («Філологія») – 2 місце та Єлизавета КОЗЛОВА («Філологія») – 3 місце. 

– Коли я розробляла запитання для Кахуту, не була впевнена, чи знатимуть відповіді на них учасники, оскільки деякі факти сама дізналась лише напередодні. Проте, на диво, деякі студенти впевнено покращували свої результати в таблиці, відповідаючи на мої хитрі запитання правильно. Я була приємно здивована, адже частина наших студентів тривалий час перебувають за кордоном, проте все одно цінують факультет, на якому навчаються, та знають його історію, – зазначила організаторка гри Анжеліка КАЛЬЧЕНКО.

Заходом, на який найбільше чекали викладачі факультету, стали «Пекельні дебати». Формат жартівливих дебатів, запропонований студентським самоврядуванням, цьогоріч використовувався вперше, але представники кафедр охоче відгукнулися на студентську ініціативу.

– На перший погляд формат розважальний і легкий. Проте обговорювалися достатньо комплексні питання: переваги та недоліки академічної мобільності  викладачів, важливості отримання роботи та диплому і навіть можливості скаржитися на студентів. Думаю, нам, викладачам, вдалося показати себе з іншого боку – як креативних та веселих, – поділилася враженнями завідувачка кафедри психології, політології та соціокультурних технологій Андріана КОСТЕНКО.

Завершенням тижня факультету став квартирник від талановитих студентів ІФСК. Денис КРИВОПИШИН, Єлизавета ШУЛЬГІНА та Єлизавета КОЗЛОВА виступили з вокальними номерами. Любов МАЛІЦЬКА й Анатолій СЕРДЮК жартували, а Марія ГОЛЕЦЬ із Василиною СКРИННИК доповнили вечір поезією. В організації події допоміг Арт-простір «Погріб». 

– Пісні, вірші, гумор, навіть музична імпровізація від місцевих музикантів – це все було на квартирнику, рідко можна побачити таке в рамках університету. Сподобалося, що попри воєнний стан, студенти не сидять за ноутбуками, а продовжують жити справжнє студентське життя. ОСС молодці в тому, що проводять такі заходи. Навіть у такі часи ми все ж змогли відсвяткувати День народження найкращого факультету галактики!, – розповів учасник заходу, магістрант спеціальності «Журналістика» Анатолій Сердюк.

Іще раз вітаємо факультет ІФСК СумДУ зі святом! Хай новий рік його життя принесе ще більше цікавих активностей, співпраці студентів і викладачів, позитиву та натхнення!

Дарина Рубан, студентка групи ЖТ-21

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

корпус "Г", поверх 7, (кiмната Г 712)

E-mail: [email protected]

Телефон: +38 0542 335273

Web: http://ifsk.sumdu.edu.ua

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту факультету іноземної філології та соціальних комунікацій посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.