Дата публікації:
02 квітня 2024
Кількість переглядів:
202
Поділитися:

25-28 березня відбувся успішний старт третьої хвилі міжнародного проєкту THEA Ukraine X, організованого за підтримки Німецької служби академічних обмінів (DAAD) та Університету прикладних наук Мюнстера. Серед учасників проєкту – старша викладачка кафедри германської філології факультету ІФСК СумДУ Алла КРАСУЛЯ.

Учасники зустрілися з новими тандем-тренерами – колегами з низки ЗВО України та партнерами програми професійного розвитку. Взяли участь у низці інтерактивних воркшопів у гібридному форматі, що стало підґрунтям для проведення подальших тренінгів для українських менеджерів вищої освіти. Під час тренінгів розглядалися такі теми як: інтернаціоналізація вищої освіти, інструменти забезпечення якості та діджиталізації, заходи із підтримки міжнародних партнерств та мереж. Окрім дидактичних навичок для концептуалізації тренінгів, було висвітлено тему «Українська вища освіта та інтернаціоналізація в часи змін» та відкрито простір для німецько-українського нетворкінгу у вищій освіті.

Алла Красуля є тандем-тренером доцента кафедри інтегрованих технологій управління Національного університету «Одеська політехніка» Максима КУНІЦИНА. Протягом наступних місяців вони розроблятимуть і проваджуватимуть проєкт «Educators without Borders: Digitalization and Internationalization through Google Workspace for Higher Education (EDGEWISE)» (укр. «Освітяни без кордонів: Цифровізація та інтернаціоналізація за допомогою Google Workspace для вищої освіти (EDGEWISE)». Проєкт має на меті розширити міжнародні горизонти університетів-партнерів, покращити цифрові компетентності викладачів, розвинути навички критичного мислення під час застосування освітніх технології, а також навички комунікації, співпраці у команді та педагогічної майстерності. Окрім того, збагатити дидактичні підходи та вдосконалити освітні практики шляхом інтеграції новітніх цифрових інструментів для збереження відкритості та гнучкості освітніх програм в часи швидких змін.

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

корпус "Г", поверх 7, (кiмната Г 712)

E-mail: [email protected]

Телефон: +38 0542 335273

Web: http://ifsk.sumdu.edu.ua

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту факультету іноземної філології та соціальних комунікацій посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.