Дата публікації:
31 березня 2024
Кількість переглядів:
93
Поділитися:

Культурним обличчям СумДУ є галерея мистецтв «Академічна», завдяки діяльності якої зібрана мистецька колекція. Студенти і викладачі знайомилися з її творами на виставках в університеті, тепер ці твори знайшли місце на сторінках альбому «Мистецька колекція Сумського державного університету».

Автор вступної статті, укладач біографічних матеріалів і каталогу – доцент кафедри психології, політології та соціокультурних технологій факультету ІФСК СумДУ Сергій ПОБОЖІЙ. Переклади англійською мовою здійснила старший викладач кафедри германської філології Марина ЧЕРНИК. Макет, шрифти та обкладинку виконав Дмитро РАСТВОРЦЕВ. Значну роботу з фотографування творів для альбому здійснив Сергій МАЛЮК. До друку видання підготовлено видавництвом СумДУ.

У вітальному слові ректора СумДУ Василя КАРПУШІ до альбому йдеться про важливість гуманітарного виховання  студентства саме через мистецьку колекцію нашого університету. Вступна стаття розповідає про етапи створення колекції та історію деяких творів.  Мистецька колекція налічує 100 творів живопису, графіки та декоративного мистецтва. Їхні автори – художники України, Польщі, Швейцарії та Хорватії. Найбільшу частину складають роботи художників Сумщини, твори яких вписуються в європейський мистецький контекст. Фактичні відомості про митців подано у біографічних довідках, а відомості про твори – у каталозі.

З альбомом можна ознайомитися за посиланням: https://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/95012

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

корпус "Г", поверх 7, (кiмната Г 712)

E-mail: [email protected]

Телефон: +38 0542 335273

Web: http://ifsk.sumdu.edu.ua

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту факультету іноземної філології та соціальних комунікацій посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.