Дата публікації:
29 березня 2024
Кількість переглядів:
90
Поділитися:

27 березня на факультеті ІФСК СумДУ відбулась традиційна онлайн-конференція «Навчальний процес очима студентів». Учасниками заходу стали студенти різних курсів і спеціальностей факультету, декан факультету Олена СУШКОВА, завідувачі кафедр, викладачі.

Під час конференції заступниця студентського декана факультету ІФСК Анжеліка КАЛЬЧЕНКО ознайомила присутніх із результатами опитування щодо якості освітнього процесу на факультеті. Зокрема, під час опитування студенти висловлювали свою думку щодо розкладу, рівня підготовки викладачів до лекційних і практичних занять, навчальне завантаження, рівень знань, регламент, доступність навчальних матеріалів, дисципліни за вибором тощо.

Згідно з результатами опитування більшість студентів задоволені основними аспектами навчання, проте є й певні побажання щодо поліпшення якості навчального процесу. Зокрема, говорили про заняття в суботу, перерви в кілька годин між парами, а також незручності в підготовці, що виникають, коли практичне заняття проводиться наступного дня після лекції. Окремі питання в студентів викликає можливість участі в програмах академічної мобільності, зокрема – інформування про такі можливості.

Також звучали деякі окремі думки та побажання від студентів факультету. Зокрема, студенти-філологи звернули увагу на доцільність проведення більш глибокого аналізу перекладацької практики, а також – необхідність посили вивчення української мови.

Відповіді на запитання студентів і свої коментарі щодо результатів опитування надали завідувачка кафедри психології, політології та соціокультурних технологій Андріана КОСТЕНКО, заступниці декана факультету ІФСК Анна ЗІНЧЕНКО, Інна ЛЕВЕНОК та Олена БОНДАРЕНКО.  

Детально зупинилася на деяких пунктах доповіді декан факультету Олена Сушкова. Вона подякувала представникам студентського самоврядування за доповідь, відзначила, що була проведена велика робота, підкреслила важливість заходу, який допомагає звернути увагу викладачів і студентів на проблемні питання, обговорити їх, почути одне одного. Звернула увагу, що в студентів також є обов’язки, яких варто дотримуватися для забезпечення якісного навчання, а також закликала студентів бути більш активними в навчальній, науковій і позанавчальній діяльності.

«Ми дуже любимо наш факультет. Хочемо, щоб наші освітні програми були якісними, щоб після завершення навчання наші студенти ставали висококваліфікованими фахівцями. Усі висловлені сьогодні пропозиції обов’язково будуть обговорені й прийняті до уваги», – запевнила Олена СУШКОВА.

.

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

корпус "Г", поверх 7, (кiмната Г 712)

E-mail: [email protected]

Телефон: +38 0542 335273

Web: http://ifsk.sumdu.edu.ua

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту факультету іноземної філології та соціальних комунікацій посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.