Дата публікації:
17 листопада 2023
Кількість переглядів:
206
Поділитися:

17 листопада – Міжнародний день студентів і #найкращий_факультет_галактики вітає усіх здобувачів вищої освіти з цим святом. Студентські роки – один із найкращих періодів у житті. Це час не лише лекцій та іспитів, але й яскравих моментів. Своїми спогадами про різні студентські роки поділились із нами викладачі, випускники та студенти факультету ІФСК СумДУ.

Цікаві факти про студентське життя факультету надав один із найяскравіших представників сучасного студентства, магістрант Анатолій СЕРДЮК:

– Само собою, є посвята в студенти. Такий собі фестиваль студентського життя: багато людей, музика та інші розваги. Зараз вона проводиться в закритому факультетському режимі – тільки ІФСК і тільки хардкор. Ще є посвята в інтегральники, коли ви усією групою учасників «Золотого інтегралу» після або перед конкурсом збираєтесь за містом і весело проводите час.

Перекладачка Юлія ЮРКО, котра випустилася в 2015 році, розповіла про студентські заходи, що найбільше їй запам'яталися: посвята у студенти, «Золотий інтеграл» та «Столовка-паті» кожного місяця. Багато років університет береже свої традиції – студенти щорічно проходять посвяту та розкривають таланти на «Золотому інтегралі». Сподіваємось, що нинішнє покоління зірочок #найкращого_факультету_галактики встигне ще «потусити» у столовці та передати свої враження майбутнім поколінням.

Випускниця кафедри журналістики та філології 2018 року Поліна МАЛЮК із любов'ю пригадала своє студентське життя:

– Навчаючись у різних країнах, я з великою впевненістю можу сказати, що такого рівня самоорганізації студентської діяльності я не бачила ніде. Ми мали свої внутрішні традиції: вечора з гітарою, буфет тьоті Іри, столовка щочетверга, «Мінііентеграл», Посвята – усе це та мільйони інсайдів я зберегла в собі назавжди.

Свої спогади про День студента, а також студентське життя на факультеті ІФСК мають і викладачі.

Доцентка кафедри журналістики та філології Тетяна КОВАЛЬОВА розповіла про давню традицію щедрування, коли студенти перевдягалися і ходили до викладачів. І хоч цей звичай існував років 10 тому, але Тетяна Вікторівна досі згадує його із захватом.

А от доцентка  Інна СИПЧЕНКО з теплом пригадала сюрприз від студентів до Дня журналіста – уся кафедра зібралася в актовій залі, щирі привітання, жарти та сувенірний свисток Володимира САДІВНИЧОГО, який він зберігав довгий час.

Є на факультеті ІФСК і такі викладачі, що колись були студентами цього ж факультету. Викладачка кафедри психології, політології та соціокультурних технології Дар’я ДАНІЛОВА добре пам’ятає свої студентські роки:

– Якщо чесно, напевно весь перший курс не розуміла, чому говорять, що студентські роки – найяскравіший період життя. Так, мені подобалось вчитися, і хоч у школі я ніколи не була відмінницею, університет дуже легко вийшло завершити із відзнакою, бо подобалось. Були навіть моменти, коли потрібно було пропустити пари через певні обставини, і мені було так шкода, що я не зможу бути на тих парах… Але чим ближчим було завершення студентського життя, тим більше я починала розуміти ту фразу про «найяскравіший період життя». Звісно, можливо не «най», бо життя ще триває, але він (період студентського життя) був дуже яскравим і насиченим. Я прямо захоплююсь собою, що я встигала: цікаво навчатися, брати участь у житті студентського самоврядування (навіть стати студентським деканом), писати наукові статті, організовувати заходи в університеті, координувати проекти на рівні області… Тож, коли я згадаю свої студентські роки в СумДУ – завжди виникають теплі спогади, бо це університет, який дав не лише знання у моїй галузі, але й навчив бути цілеспрямованою, не боятися, знаходити компроміси та консенсуси, працювати в команді, бачити в людях щось унікальне і відстоювати те, що є важливим

Тож бажаємо нашим студентам бути активними та творчими не тільки в освітній, але й у позанавчальній діяльності. Хай ваша плідна праця приведе до великих успіхів, а університетська спільнота стане не лише навчальним оточенням, але й колом близьких друзів. Не втрачайте шансу яскраво прожити студентські роки! До нових здобутків та радісних моментів на навчальному шляху з #найкращим_факультетом_галактики!

Юлія Колодич, Ірина Трачук, студентки групи ЖТ-31

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

корпус "Г", поверх 7, (кiмната Г 712)

E-mail: [email protected]

Телефон: +38 0542 335273

Web: http://ifsk.sumdu.edu.ua

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту факультету іноземної філології та соціальних комунікацій посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.