Дата публікації:
01 травня 2023
Кількість переглядів:
267
Поділитися:

28 квітня на факультеті ІФСК СумДУ відбулась Х Всеукраїнська наукова конференція студентів, аспірантів та викладачів «Соціально-гуманітарні аспекти розвитку сучасного суспільства».

Доповіді представили не лише студенти, магістранти, аспіранти й викладачі Сумського державного університету, але й гості з інших закладів вищої освіти (Інститут богословських наук Непорочної Діви Марії Кам’янець-Подільської дієцезії РКЦ, Український державний університет імені Михайла Драгоманова, Військовий інститут телекомунікацій та інформатизації імені Героїв Крут, Полтавський національний педагогічний університет імені В. Г. Короленка та ін.).

Підготували доповіді й іноземні студенти з країн Африки, Близького Сходу, Індії. Зокрема, для студентки Шаджі Решми це був перший досвід участі в конференції. Її доповідь пов’язана із впровадженням європейських цінностей в Україні та світі загалом, що на сучасному етапі є досить актуальним дослідженням. Вона наголосила на ментальних образах, які розкривають зміст народних звичаїв, обрядів, а отже, й особливостей національних культур.

Плідні дискусії викликали й доповіді магістранта кафедри журналістики та філології Костянтина Родченка та студентки-першокурсниці Юлії Лагути. Як майбутні журналісти, вони  проаналізували історичні концепції «чотирьох теорій» преси, визначили основні етапи шляху до об’єктивної та суб’єктивної журналістики, на основі твору Олекси Кобця «Записки полоненого» здійснили порівняльну характеристику національного характеру українського солдата, полоненого у Першій світовій війні та російсько-українській війні 2022 року.

Викликали науковий інтерес доповіді Карини Чорнобук, Юлії Лук’янової, Альони Ніколенко, доцента кафедри психології, політології та соціокультурних технологій Володимира Семенова та інших учасників конференції.

Сподіваємося, що для наших доповідачів участь в конференції факультету ІФСК СумДУ – це можливість пізнати нове з актуальних питань історії, культури, філології, філософії, психології, соціальних комунікацій, політології, а також безпекових питань на регіональному та національному рівнях.

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

корпус "Г", поверх 7, (кiмната Г 712)

E-mail: [email protected]

Телефон: +38 0542 335273

Web: http://ifsk.sumdu.edu.ua

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту факультету іноземної філології та соціальних комунікацій посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.