Дата публікації:
10 січня 2023
Кількість переглядів:
319
Поділитися:

Студентки факультету ІФСК СумДУ Катерина Гайдукова (спеціальність «Журналістика») та Анжела Кальченко (спеціальність «Філологія») долучилися до різдвяного вертепу, організованого 6 січня скаутською організацію «Пласт». 

В основу сценки-вертепу традиційно був покладений класичний сюжет про народження Ісуса Христа, але цьогорічну історію доповнили алегоріями сучасних подій в Україні. Наприклад, пастухів замінили двійко журналістів, котрі шукали генератор для Діви Марії, замість волхвів були українські знаменитості, а в ролі янгола виступив знаменитий пес Патрон. І, звичайно, як і будь-яка історія про добро, мав вертеп і своїх злодіїв: чорта-священника московського патріархату та людину-габіона, котрі стояли на шляху героїв до генератора.

Окрім показу вертепу, колядники співали різдвяні пісні: «Ходить Господь по раю», «Ой в саду – саду та й винограду» та інші. Вертепували студенти в «Романтиці», офісі «Цукру», кав'ярні «CoffeeMan», де їх пригостили гарячим шоколадом, та навіть у міській раді.

Анжела Кальченко поділилася своїми враженнями:

– Найбільше мені запам’яталися атмосфера свята й давньої традиції, пісні та посмішки людей, до яких ми приходили! Ми всі старанно готувалися до дійства – вчили свої ролі, репетирували. Хоч сюжет нашого вертепу відрізнявся від класичного, елементи реалій сьогодення потішили глядачів у такий вечір. Спільними зусиллями ми зібрали майже 4 тисячі гривень, які будуть направлені у місцеві фонди на допомогу нашій області в боротьбі зі справжнім злом.

Вертеп справив величезне враження й на інших учасників, які раніше не думали, що дотримання народних традицій може принести таке задоволення. Сміх перехожих і глядачів, запальні співи створювали відчуття екстазу від успіху спільної справи. Повний місяць, безхмарне зоряне небо, креативні костюми й саморобна різдвяна зірка подарували учасникам і глядачам відчуття миру й справжньої української різдвяної казки.

Катерина Гайдукова, студентка групи ЖТ-11

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

корпус "Г", поверх 7, (кiмната Г 712)

E-mail: [email protected]

Телефон: +38 0542 335273

Web: http://ifsk.sumdu.edu.ua

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту факультету іноземної філології та соціальних комунікацій посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.