Дата публікації:
08 січня 2023
Кількість переглядів:
267
Поділитися:

У традиційному конкурсі «Педагогічні інновації», який щорічно проводиться Сумським державним університетом, представники факультету ІФСК завоювали призові місця в п’яти номінаціях.

У номінації «Контактне навчання» ІІІ місце посів проєкт «Імплементація мовної хаб-лабораторії «Ukr.Lang.Laboratory for foreign students» у соціальній мережі Facebook на заняттях з української мови як іноземної», поданий викладачкою кафедри мовної підготовки іноземних громадян Інною Левенок та завідувачкою кафедри Ольгою Сидоренко.

У номінацї «Самостійна робота студентів» І місце посіла старша викладачка кафедри іноземних мов Світлана Міхно з проєктом «Метод лексико-граматичних відео-проєктів як засіб активізації пізнавально-творчої самостійності студентів на заняттях з іноземної мови».

ІІІ місце в номінації «Практико-орієнтована підготовка студентів» отримали викладачка кафедри германської філології Олена Назаренко, старша викладачка кафедри Антоніна Чепелюк, та магістрантка Аліна Люта за проєкт «Практико-орієнтоване навчання іноземних мов електронними засобами».

У номінації «Освіта впродовж життя, післядипломна освіта та підвищення кваліфікації» представники факультету ІФСК СумДУ завоювали одразу два призові місця: дипломом І ступеня нагороджено професора кафедри психології, політології та соціокультурних технологій Андрія Лебедя за проєкт «Використання кооперативної стратегії у жанрі соціального симулятора для розвитку загальних (універсальних) компетентностей в системі формальної та неформальної освіти», ІІІ місце отримав проєкт «Короткотривалий курс підвищення кваліфікації з методики викладання української мови як іноземної», який запропонували доцент кафедри мовної підготовки іноземних громадян Лариса Біденко, старша викладачка кафедри Євгенія Бурнос та викладачка Наталія Пилипенко-Фріцак.

У номінації «Освітній медіа-продукт» ІІ місце посіли асистентки кафедри іноземних мов Медведовська Дар’я і Юлія Скарлупіна та доцент Лариса Отрощенко з проєктом «Інтеграція застосунку TikTok у навчальний процес під час викладання англійської мови».

Мета конкурсу «Педагогічні інновації СумДУ-2022» – стимулювання педагогічних і науково-педагогічних працівників університету до створення нових та поширення сучасних форм і методів навчання для забезпечення високого рівня якості освіти, реалізації найкращих практик в організації освітньої діяльності на всіх рівнях освіти.

Усього на розгляд конкурсної комісії 2022 року подано 25 проєктів від авторських колективів та окремих осіб. Загальна кількість учасників склала 45 осіб із 17 кафедр усіх інститутів та факультетів університету.

Факультет ІФСК СумДУ вітає своїх інноваторів із заслуженими перемогами та бажає їм подальшого творчого розвитку й натхнення.

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

корпус "Г", поверх 7, (кiмната Г 712)

E-mail: [email protected]

Телефон: +38 0542 335273

Web: http://ifsk.sumdu.edu.ua

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту факультету іноземної філології та соціальних комунікацій посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.