Дата публікації:
28 листопада 2022
Кількість переглядів:
251
Поділитися:

Керівник Центру досліджень регіональної безпеки СумДУ, старший викладач кафедри психології, політології та соціокультурних технологій факультету ІФСК Микола Назаров взяв участь у серії семінарів із тематики стійкості, які відбулись у Таллінні 20–24 листопада. 

Цього року центральною темою семінару стала війна в Україні, розглядалися питання інформаційної безпеки та когнітивної стійкості. Особливу увагу учасники заходу приділили питанням дезінформації, використання теорії змов як фактору дезінформації та використання громадських та релігійних організацій для просування ворожих наративів.

Під час семінару Микола Назаров зробив доповідь на тему «Стійкість під час війни: на прикладі Сумської області». У доповіді науковець поєднав теоретичне розуміння національної та соціальної стійкості з конкретними проявами стійкості на прикладі Сумської громади.

– Дезінформація та використання теорії змов є вкрай поширеним інструментом впливу, який РФ використовує проти України та союзників. Відповідно, розуміти та виявляти ворожу дезінформацію та шукати креативні підходи до її нейтралізації – спільне завдання влади, науковців, громадянського суспільства, – зауважив Микола НАЗАРОВ.

Міжнародні семінари зі стійкості були започатковані Міжнародним центром оборони та безпеки (ICDS, Естонія) у 2016 році. Мета – створити мережу експертів зі стійкості з України та країн НАТО для обміну досвідом та реалізації спільних ініціатив.

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

корпус "Г", поверх 7, (кiмната Г 712)

E-mail: [email protected]

Телефон: +38 0542 335273

Web: http://ifsk.sumdu.edu.ua

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту факультету іноземної філології та соціальних комунікацій посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.