Дата публікації:
21 листопада 2022
Кількість переглядів:
292
Поділитися:

На факультеті ІФСК СумДУ стартував фестиваль шкільних медіа та юних журналістів Сумщини «Медіасвіт веде у всесвіт – 23». Організатори заходу: кафедра журналістики та філології, Сумський прес-клуб, Сумська обласна організація Національної спілки журналістів України, за підтримки Департаменту освіти і науки Сумської обласної державної адміністрації.

16 листопада на базі кафедри журналістики та філології відбулась онлайн-пресконференція, під час якої представники оргкомітету розповіли про особливості цьогорічного дійства. Тема фестивалю – «Я на сторожі України поставлю слово», спрямована на розвиток медіаграмотності у дітей. Як і минулого разу, тема має бути розкрита учасниками фестивалю не як шкільний твір, а у вигляді журналістського матеріалу.

Як повідомив співголова організаційного комітету, завідувач кафедри журналістики та філології Володимир Садівничий, зародженню фестивалю передував конкурс шкільних медіа Сумщини. Цьогоріч він відбувається вже вчетверте.

Керівники творчих напрямків розповіли про особливості нових блоків заходу, а саме: онлайн мовний клуб «Поспілкуємось», яким опікуватиметься старша викладачка кафедри журналістики та філології СумДУ Олена Бондаренко; онлайн/офлайн школу з медіаграмотності, яку вестиме журналіст, викладач кафедри Олександр Горда; а також конкурс соціальної реклами «Восьма барва», керівником якого є заступник завідувача кафедри Ярослав Яненко.

Членкиня оргкомітету та журі, доцентка кафедри журналістики та філології Алла Ярова звернула увагу на важливість номінації конкурсу медій  «Кращий матеріал, спрямований на популяризацію української мови як чинника національної ідентичності, безпеки, конкурентоспроможності».

– Сьогодні ми бачимо, що ця номінація, запроваджена до повномасштабної війни, стала ще більш актуальною, показала, наскільки важливою є мова для ідентифікації нації, її об’єднання проти ворогів. І прикладів тому чимало, – підкреслила Алла Ярова.

#найкращий_факультет_галактики запрошує усіх охочих узяти участь у фестивалі та зробити перші кроки до медіасвіту. 

Анастасія Кизим, студентка групи ЖТ-11

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

корпус "Г", поверх 7, (кiмната Г 712)

E-mail: [email protected]

Телефон: +38 0542 335273

Web: http://ifsk.sumdu.edu.ua

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту факультету іноземної філології та соціальних комунікацій посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.