Дата публікації:
16 листопада 2022
Кількість переглядів:
291
Поділитися:

Факультет ІФСК СумДУ 17 листопада разом зі всім світом відзначає Міжнародний день студентів – свято молодості, енергії та нестримної жаги до життя.

Студентство – прекрасна пора, про яку мріє кожний школяр. Перший крок у доросле життя, перші паростки самостійності, опанування омріяної спеціальності, особистісний та професійний ріст. Студентські роки – цікаві та незабутні: життя в гуртожитку, лекції, сесії, кумедні історії, суворі та добрі викладачі... Саме університет – один із найголовніших розділів книги під назвою «життя».

Сьогодні студенти факультету ІФСК СумДУ перебувають у різних місцях, умовах та навіть – у різних країнах, але все одно зберігають студентський дух і мотивацію до навчання.

Третьокурсниця спеціальності «Психологія» Анастасія Козій говорить, що для неї в такий скрутний час мотивацією є, по-перше, усвідомлення актуальності та потрібності обраної професії, по-друге – бажання закритися на стипендію, адже інколи так хочеться потішити себе приємними дрібничками.

–  Ми всі зараз проходимо п’ять головних стадій переживання стресу, важливо – дійти до останньої стадії – прийняти ситуацію такою, яка вона є, жити, вчитися, працювати й вірити в перемогу.

Бути студентом сьогодні непросто, але наші здобувачі вищої освіти впевнені, що з будь-якої ситуації можна знайти вихід:

– Не забуваємо, що ми – українці – сильна, незламна і непереможна нація. Незважаючи на проблеми зі світлом та інтернетом, я роблю все можливе, щоб доєднатися до занять. Було й таке, що під час вимкнення світла сиділа на парі, щоб відповісти, адже не даремно готувалася й шукала можливості виконати практичні завдання. Дякую нашим викладачам, котрі розуміють ситуацію та допомагають здобувати знання попри всі труднощі й виклики, – розповіла студентка спеціальності «Журналістика» Ліна Єфименко.

Викладачі факультету ІФСК дійсно розуміють ситуацію, в якій перебувають сьогоднішні студенти. Більше того – захоплюються ними:

– Наші студенти – найкращі. Попри повітряні тривоги, відключення світла та щоденний потік тривожних новин вони не втрачають ентузіазму та жаги до знань. Я справді пишаюся нашими студентами. За ковідний період онлайну вони повністю адаптувались до такого дистанційного формату і навіть навчилися створювати віртуальні ком’юніті  на різних платформах. Це зараз дуже важливо, щоб через брак живого спілкування не виникало відчуття відчуженості та ізоляції. Сподіваюсь, у них ще буде час насолодитись яскравими та позитивними моментами студентства. Ми всі з нетерпінням чекаємо на перемогу та повернення до мирного життя! – зазначила викладач кафедри іноземних мов Наталія Руденко.

– Вітання всім студенткам і студентам найкращого факультету України! «О слово! будь мечем моїм!», – Олександр Олесь писав більше сотні років, але сьогодні ці поетичні актуальні як ніколи. Переможемо!, – приєднався до привітань викладач кафедри журналістики та філології Олександр Горда.

– Цьогоріч мене не полишає відчуття, що наші студенти мають отримати окрему відзнаку за стійкість: третій рік поспіль дистанційно навчатися і розвиватися позанавчально, під обстрілами та ракетними ударами, подекуди без світла та інтернету, і неодмінно – з дотриманням карантинних вимог... Але перемоги й досягнення студентів нашого факультету демонструють лише жагу до повного та позитивного життя! В умовах, які межують з поняттям неможливого, вони роблять максимум, щоб їхнє студентство було сповнене тих цінних спогадів, які проносяться крізь усе життя! І деканат факультету ІФСК щиро радий бути частиною цих яскравих спогадів у Всесвітній день студентства!, – підсумувала асистент кафедри германської філології, заступник декана з виховної роботи Анна Зінченко.

#найкращий_факультет_галактики вітає всіх студентів зі святом! Шукайте свою мету, формуйте характер і досягайте вершин. Будьте режисерами свого життя та гідно несіть горде звання українського студента!

Софія Грененко, студентка групи ЖТ-12

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

корпус "Г", поверх 7, (кiмната Г 712)

E-mail: [email protected]

Телефон: +38 0542 335273

Web: http://ifsk.sumdu.edu.ua

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту факультету іноземної філології та соціальних комунікацій посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.