Дата публікації:
25 вересня 2022
Кількість переглядів:
316
Поділитися:

Студенти кафедри журналістики та філології факультету ІФСК СумДУ Анна Шпурік та Артем Король, а також аспірантка Марина Садівнича взяли участь у підсумковому форумі міжнародного проєкту «Правозахисна програма для лідерів громад «Я – медіа». Захід відбувся 17 вересня у Києві.

Організаторами проєкту є Сумський державний університет у партнерстві з ГО «Молодіжна медіа спілка (ММС)», спільно з громадською організацією «Фундація Прав Людини», Національним університетом «Чернігівська політехніка» та Університетом міста Тарту (Естонія). Фінансування проєкту здійснювало Міністерство закордонних справ Естонської Республіки.

Правозахисна програма для лідерів громад «Я – медіа» тривала майже рік. У Сумах проєкт розпочався з презентації у літературній вітальні СумДУ, а далі сумська команда відвідала дві школи-тренінги в Чернігові. Протягом кількох місяців у кожному з міст-учасників програми було проведено по 10 блог-кафе за темами, що стосувалися цифрових комунікацій і блогерства, регіональні семінари та фінальні круглі столи.

Як розповіла координаторка проєкту в місті Суми, начальниця Медіа-центру СумДУ Марина Осюхіна, студенти й співробітники університету беруть участь у програмі з першого дня й встигли спробувати себе в різних ролях:

– Представники команди нашого університету були учасниками заходів у Сумах, Чернігові та Києві, організаторами та спікерами на блог-кафе, створювали блоги. Такі проєкти цінні тому, що кожен може спробувати робити те, чого ніколи не робив, знаючи, що його не засудять за невдачу, а навпаки – підтримають.

17 вересня на фінальному форумі учасники презентували свої правозахисні блоги, створені в рамках «Я – медіа», обмінювалися досвідом, згадували найяскравіші заходи програми.

За словами одного з організаторів проєкту, представника громадської організації «Фундація Прав Людини» Романа Тимохіна, Правозахисна програма для лідерів громад «Я – медіа» підвищила професіоналізм спільноти блогерів та відкрила можливості для початківців у цій сфері:

– Активна блогерська та правозахисна діяльність молоді була дуже помітна в громадах Сумщини та Чернігівщини, які завдяки проєкту отримали навички користування інструментом «правозахисний блог» та підвищили свою медіаграмотність. Також «Я – медіа» став платформою для активної участі лідерів громад у суспільному житті.

Для представників #найкращого_факультету_галактики проєкт став чудовою можливістю розвинути свої навички в сфері цифрових комунікацій, навчитися новому та знайти однодумців.

Анна Шпурік, Артем Король, студенти групи ЖТ-01

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

корпус "Г", поверх 7, (кiмната Г 712)

E-mail: [email protected]

Телефон: +38 0542 335273

Web: http://ifsk.sumdu.edu.ua

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту факультету іноземної філології та соціальних комунікацій посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.