Дата публікації:
04 вересня 2022
Кількість переглядів:
631
Поділитися:

Старша викладачка кафедри германської філології, заступниця з міжнародної діяльності декана факультету ІФСК СумДУ Алла Красуля виступила на конференції EUPRIO-2022, де представляла СумДУ як одного з чотирьох нових членів Європейської асоціації фахівців із комунікації у вищій освіті (European Association of Communication Professionals in Higher Education, EUPRIO).

Конференція відбулась 28-31 серпня у Цюриху (Швейцарія) і зібрала понад 300 учасників із різних країн ЄС.

У своїй доповіді Алла Красуля окреслила стан речей у вищий освіті України в період війни, схарактеризувала пріоритетні напрямки співпраці з українськими університетами, зокрема із СумДУ, враховуючи низку переваг нашого ЗВО. Учасники конференції вітали виступ оваціями, що свідчить про щиру підтримку вищої освіти України.

– Дякую Аллі Красулі, яка вшанувала нас із України та виголосила зворушливу промову, закликаючи до європейської співпраці, – зазначив на своїй сторінці в мережі linkedin Президент EUPRIO, керівник відділу комунікації та зв’язків з громадськістю Ради Швейцарських федеральних технологічних інститутів ETH Жан-Андрі Касутт.

– Це був, безумовно, найзворушливіший момент у моїй подорожі до EUPRIO. Доктор Алла Красуля з Сумського державного університету в Україні отримала овації після своєї презентації про науковців та університети в Україні під час війни, – розповів Експерт із вищої освіти Орхуського університету Оле Франк Нільсен.

– Як говорив В’ячеслав Чорновіл: «Україна починається з тебе»! Під час війни кожен має можливість наблизити перемогу, виконуючи свою роботу чесно та професійно. Для освітян українських університетів EUPRIO – важливий майданчик для дискусій, обміну досвідом, участі у спільних наукових проєктах із метою підтримки вищої освіти як під час війни, так і після нашої перемоги. Маємо надію на подальшу плідну, взаємовигідну співпрацю з EUPRIO, – поділилася враженнями Алла Красуля.

Представники факультету ІФСК СумДУ активно розвивають міжнародні зв’язки, обмінюються досвідом із закордонними країнами та гідно представляють СумДУ на міжнародній арені, щоб кожен наш студент мав змогу отримувати справді якісну європейську освіту. 

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

корпус "Г", поверх 7, (кiмната Г 712)

E-mail: [email protected]

Телефон: +38 0542 335273

Web: http://ifsk.sumdu.edu.ua

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту факультету іноземної філології та соціальних комунікацій посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.