Дата публікації:
10 липня 2022
Кількість переглядів:
469
Поділитися:

Група науковців СумДУ, до якої увійшли представники факультету ІФСК, отримала офіційний лист-підтвердження щодо членства в Європейській асоціації фахівців із комунікації у вищій освіті (European Association of Communication Professionals in Higher Education, EUPRIO).

Мета організації – об’єднати стейкхолдерів вищої освіти, а саме представників університетів, які працюють у галузі стратегічної місцевої та міжнародної комунікації за напрямками: зв’язки з громадськістю, прес-служби, наукова комунікація, публічна дипломатія та зовнішні зв’язки; міжнародні відносини, маркетинг, цифрова комунікація, незалежне консультування, внутрішня комунікація у ЗВО, проведення досліджень у Європі тощо.

До складу групи увійшли: доцент кафедри германської філології Олеся Єгорова, доцент кафедри журналістики та філології Алла Ярова, доцент кафедри інформаційних технологій факультету ЕлІТ Анна Марченко, керівник групи – старший викладач кафедри германської філології Алла Красуля.

– Оскільки йшлося про інституційне членство, а не індивідуальне, постало питання створення команди у складі 4 осіб від СумДУ, чий фах та напрям наукової діяльності близькі до галузей, представленмх в організації. Також обов’язковою вимогою було знання англійської мови. Ми пройшли відбір серед українських університетів та за результатами голосування Членів правління EUPRIO отримали членство на 2022 рік безкоштовно, – розповіла Алла Красуля.  

Наразі організація спрямовує зусилля на побудову зв'язків саме з українськими ЗВО. Членство в EUPRIO дає можливість отримати доступ до інформаційних ресурсів асоціації, розширити мережу професійних контактів для реалізації наукових проєктів, сприятиме розвитку академічної мобільності та участі університету в освітньо-наукових заходах, а також допоможе підвищити впізнаваність СумДУ на міжнародній арені, зокрема – у період воєнного стану.

Факультет ІФСК СумДУ продовжує розвиватися, розширювати міжнародні зв’язки та працювати над поліпшенням якості надання освітніх послуг. Наш фронт – якісна освіта.

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

корпус "Г", поверх 7, (кiмната Г 712)

E-mail: [email protected]

Телефон: +38 0542 335273

Web: http://ifsk.sumdu.edu.ua

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту факультету іноземної філології та соціальних комунікацій посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.