Дата публікації:
09 червня 2022
Кількість переглядів:
322
Поділитися:

8 червня у Конгрес-центрі Сумського державного університету відбулося відкриття фотовиставки «Війна студентським об’єктивом». Організатори заходу: Сумська обласна організація Національної спілки журналістів України, Сумський державний університет, Медіа-центр та факультет ІФСК СумДУ.

Ідея створення фотовиставки, за словами  керівника групи з виробництва медіа-контенту СумДУ Сергія Малюка, народилася спонтанно. Під час заняття студенти показали йому власні фотографії, зроблені в перший місяць війни. Світлини виявилися гідними, аби їх побачили інші люди.

– Після таких емоційно важких і напружених днів усім потрібен був якийсь позитивний вихід енергії. Виставка вийшла дуже правдивою. Фотографії розкривають внутрішній світ кожного автора – його проблеми, переживання, почуття, а також очікування, – підкреслив Сергій Малюк.

Голова Сумської обласної організації Національної спілку журналістів України, завідувач кафедри журналістики та філології СумДУ Володимир Садівничий зазначив, що з початком повномасштабної війни університет опікувався тим, щоб усі здобувачі освіти перебували у безпеці, і разом з тим намагався продовжувати навчальний процес. Зокрема, студенти-журналісти отримали завдання максимально фіксувати все, що відбувається навколо, аби зберегти пам’ять про ці події в історії. Саме фотографії, зроблені студентами в перші два місяці війни, становлять основу фотовиставки.

Однією з авторок робіт, представлених на виставці, стала студентка-четвертокурсниця спеціальності «Журналістика» Єлизавета Сергієнко. На її світлинах застигли картини звільнених від окупації міст Сумщини. Дівчина розповідає, що відправляла на виставку близько 30 знімків, які були зроблені у рамках міжнародного проєкту «Рух людяності».

– Знімала через тиждень після того, як російські війська залишили територію Сумщини, але й тоді заїхати до Охтирки та Тростянця з фотоапаратом (без посвідчення журналіста) було непросто. Купа блокпостів, заборони на фільмування військових об‘єктів і суворі настанови військових…

Загалом, студентські об’єктиви закарбували як важкі й тривожні реалії війни, так і моменти, сповнені оптимізму та віри в життя. Світлини різні та все одно об’єднані єдиним життєствердним мотивом – надією  на якнайшвидше і неминуче визволення української землі.

Виставка триватиме три тижні. Факультет ІФСК СумДУ запрошує усіх охочих завітати до Конгрес-центру СумДУ, щоб на власні очі побачити, який вигляд має «Війна студентським об’єктивом».

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

корпус "Г", поверх 7, (кiмната Г 712)

E-mail: [email protected]

Телефон: +38 0542 335273

Web: http://ifsk.sumdu.edu.ua

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту факультету іноземної філології та соціальних комунікацій посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.