Дата публікації:
31 травня 2022
Кількість переглядів:
765
Поділитися:

Старша викладачка кафедри германської філології факультету ІФСК СумДУ, стипендіатка латвійського уряду на проведення дослідження у Ризькому технічному університеті Алла Красуля взяла участь у програмі «Ми з України» на Національному латвійському радіо.

Наразі у Латвії знайшли прихисток майже 30 тисяч українців. Тож, саме наявність такої потужної української спільноти стала поштовхом до створення українськомовної програми на латвійському радіо. І, хоч аудиторія програми не дуже велика, такий крок є демонстрацією шани до нашої національної ідентичності.

Алла Красуля розповідає, що запрошення взяти участь у програмі отримала у дуже символічну дату – День вишиванки, який відзначався навпроти Латвійської національної опери та балету 19 травня:

– Ми долучилися до заходу та разом із українцями у Ризі та латвійцями, які підтримують нашу країну в час війни, віддали шану нашому національному духовному щиту – вишиванці.

Етер радіопрограми «Ми з України» було приурочено до Міжнародного дня захисту дітей, а темою розмови стали мрії українських дітей. Алла Красуля разом із донькою Софією розповіли про свої мрії та сподівання у такі важкі для України часи, поділилися секретами, як втілювати мрії у реальність. Софія прочитала радіослухачам власний вірш.    

– Пишаюся тим, що ми мали нагоду представити українську культуру, освіту, громадянську позицію та висловити особисту думку через поезію, метафоричні порівняння та образи, – зазначила Алла Красуля. – Ми не військові, не вміємо тримати зброю, але як казав Максим Рильський: «Слово, як зброя. Як усяку зброю, його треба чистити й доглядати». Тож, далеко від України ми воюємо кожна на своєму фронті: на науковому, освітньому, поетичному, творчому та як можемо наближаємо нашу перемогу.

Прослухати радіопрограму можна тут

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

корпус "Г", поверх 7, (кiмната Г 712)

E-mail: [email protected]

Телефон: +38 0542 335273

Web: http://ifsk.sumdu.edu.ua

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту факультету іноземної філології та соціальних комунікацій посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.