Дата публікації:
21 лютого 2022
Кількість переглядів:
407
Поділитися:

У сучасному світі надзвичайно актуальними є знання, пов’язані з технологіями та природничими науками. Проте, не менш важливим для підготовки фахівців будь-якої спеціальності є формування навичок креативного мислення. Саме тому під час занять із іноземної мови на факультеті ІФСК СумДУ реалізуються проєкти, що дозволяють поєднати мовне навчання, мультидисциплінарні знання й використання новітніх інформаційних технологій.

Для прикладу розглянемо проєктне завдання з моделювання природного явища та створення авторського навчального відео, виконане студентами під час заняття з англійської мови на кафедрі іноземних мов факультету ІФСК СумДУ. Тема заняття – «Natural disasters».

Для реалізації проєкту студентам знадобилися мобільний телефон із камерою та встановленим додатком для монтування відео (iMovie або FilmoraGo), 2 пластикові пляшки, скоч та ножиці. Покрокову інструкцію зі створення торнадо в домашніх умовах пропонує підручник «Spotlight 8» Ю. Вауліна та Д. Дулі.

На першому підготовчому етапі студенти діляться на команди по 3 особи та уважно читають інструкцію англійською мовою із підручника, перекладаючи та записуючи нові слова за темою. На другому етапі студенти готують робоче місце для експерименту, розкладають необхідні матеріали. Кожен член команди отримує свою роль в проєкті: один відповідає за зйомку процесу, другий проводить дії за інструкцією, третій коментує та описує експеримент англійською мовою згідно з інструкцією. На третьому етапі студенти завантажують відео у відео-редактор, після цього, прослухавши інструкції викладача щодо функцій та можливостей додатку, переглядають та монтують відеоролик. Кожна команда має проявити креативність, щоб створений нею  відеоролик міг зацікавити їх однолітків у науковій діяльності та застосуванні технічних знань.

Під час такого заняття з елементами STEAM-освіти на факультеті ІФСК СумДУ студенти не тільки практикують спілкування іноземною мовою, а й отримують знання із фізики, розвивають навички використання продуктів інформаційних технологій, навчаються ефективно взаємодіяти в команді та креативно мислити. Така методика також може стати в нагоді під час проведення педагогічної практики студентами спеціальності «Англійська та німецька мови і літератури».



Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

корпус "Г", поверх 7, (кiмната Г 712)

E-mail: [email protected]

Телефон: +38 0542 335273

Web: http://ifsk.sumdu.edu.ua

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту факультету іноземної філології та соціальних комунікацій посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.