Дата публікації:
29 січня 2022
Кількість переглядів:
437
Поділитися:

Працюючи над кваліфікаційними роботами та проєктами, студенти факультету ІФСК СумДУ активно застосовують інструменти STEAM-освіти для усебічного дослідження та розв’язання актуальних проблем.

Випускниця кафедри психології, політології та соціокультурних технологій (спеціальність «Менеджмент соціокультурної діяльності») Альона Павленко у своїй кваліфікаційній роботі, присвяченій дослідженню потенціалу велотуристичної індустрії Сумського району, застосувала інструмент мапування об’єктів культурної та історичної спадщини територіальних громад.  

Проєкт реалізований на замовлення Відділу промоції та туризму Сумської обласної державної адміністрації. Актуальність дослідження обумовлена незначним попитом на велоподорожі у Сумському регіоні, а також відсутністю турів такого формату належної якості.

Загалом у межах проєкту було прокладено два веломаршрути мальовничими місцями Сумщини. Перший – берегами річки Псел до Старого Села, другий – через лісові масиви до села Кияниця. Разом із підготовкою веломаршрутів складено паспорт представлених об'єктів культурної та історичної спадщини.

Особливо цікавим із точки зору історико-культурної складової веломаршруту є другий – до села Кияниця. Він розпочинається у місті Суми (біля Альтанки), далі прямує до села Зелений гай, де подорожувальники можуть оглянути Зеленогайський археологічний комплекс (2 городища, селище, курганний та ґрунтовий могильники VIII-ХІІІ ст. – пам'ятка національного значення). Наступним пунктом маршруту є зруйнована Миколаївська церква у селі Пушкaрівкa, а далі – до села Вaкaлівщинa, де розміщується гідрологічна пам'ятка природи місцевого значення – Вакалівське джерело. Завершується маршрут у селі Кияниця, біля маєтку  Харитоненка-Ліщинських.

Важливою складовою STEAM-освіти є не лише засвоєння мультидисциплінарних знань, але й активне використання їх на практиці. Проєкти, які розробляють та реалізовують студенти факультету ІФСК СумДУ, наочно демонструють результати застосування такого підходу в підготовці високоякісного фахівця-практика.

 

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

корпус "Г", поверх 7, (кiмната Г 712)

E-mail: [email protected]

Телефон: +38 0542 335273

Web: http://ifsk.sumdu.edu.ua

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту факультету іноземної філології та соціальних комунікацій посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.