Дата публікації:
23 січня 2022
Кількість переглядів:
526
Поділитися:

На факультеті ІФСК СумДУ народжується нова традиція: збори трудового колективу для звіту декана про роботу структурного підрозділу за минулий рік проводити в останній день Різдвяно-новорічного циклу, а саме 21 січня. Так було й цього разу.

Виступаючи зі звітом зробленого за 2021 рік декан Олена Сушкова визначила позитивні тенденції й виклики у розвитку факультету, розповіла про перспективи та плани на майбутнє. Зосередила увагу на питаннях формування контингенту студентів, науковій та освітній складових, публікаційній активності, міжнародній співпраці, а також позанавчальній діяльності студентів.

Традиційно свій виступ розпочала з формування контингенту студентів. Позитивною є тенденція зростання набору на перший курс бакалаврату: майже на 31 відсоток за два роки. Уперше за останні роки збільшилася кількість зарахованих на перший курс студентів-іноземців. Великі надії у поточному році покладаються на нову спеціальність – «Середня освіта» (спеціалізація «Англійська мова і література»).

– Профорієнтаційна робота стала справою кожного викладача, кожного співробітника факультету, – підкреслила Олена Сушкова. Вона закликала викладачів і співробітників бачити й використовувати всі можливості щодо формування контингенту магістрів.

Особливу подяку висловила колегам, які підкорили дисертаційні вершини. У звітному році докторські дисертації захистили Олена Купенко та Ярослав Яненко. Кандидатами наук стали Анна Зінченко, Віталій Степанов, Олена Іщенко, Інна Левенок. Двоє з них – випускники аспірантури спеціальностей факультету.

Новою традицією факультету стала щорічна зразковість акредитації освітніх програм. У 2021 році «зразкову» акредитацію отримала освітня програма підготовки докторів філософії зі спеціальності «Журналістика».

Позитивною тенденцією на факультеті є збільшення зацікавленості викладачів у різноманітних міжнародних програмах. Так, за минулий рік реалізовано 42 міжнародні індивідуальні гранти, що є одним із кращих показників в університеті. 32 викладачі підвищували кваліфікацію на міжнародному рівні.

Серед наукових здобутків, які мають високу вагу, проходження Державної атестації в частині провадження наукової діяльності. Факультет підтвердив високий рівень, увійшовши до кваліфікаційної групи А за напрямом «Гуманітарні науки та мистецтво».

Перемогою 2021 року стали результати участі у Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт – найкращі  для факультету за останні десять років.

Упродовж року 85% магістерських кваліфікаційних робіт і 19% бакалаврських кваліфікаційних робіт на факультеті захищені англійською мовою.

Значущі результати має міжнародне співробітництво. Так, у рамках Угоди про співпрацю між Сумським державним університетом і Політехнічними коледжами Камарінес Сур м. Набуа, Філіппіни, реалізовано програму міжнародної віртуальної мобільності, учасниками якої стали 52 здобувачі спеціальності «Філологія». Майже із тридцятьма закордонними юридичними особами здійснювалося формалізоване співробітництво. Це, зокрема, НАТО, ОБСЄ, ООН, DAAD, посольства іноземних держав, закордонні університети Англії, Нідерландів, Ірану, Латвії, Сербії тощо. Грантову міжнародну підтримку здобули шість заявок наукового та дві освітнього спрямування.

Позитивно роботу декана у 2021 році оцінили виступаючі, завідувачки кафедр Ірина Кобякова, Наталія Таценко, Ольга Сидоренко, а також заступниця завідувача кафедри журналістики та філології Інна Сипченко та доцентка кафедри ППСТ Андріана Костенко

Присутній на зборах трудового колективу ректор СумДУ Василь Карпуша зазначив, що факультет ІФСК СумДУ був успішним протягом року майже в усіх напрямах роботи. Він підкреслив, що факультет стабільно демонструє відповідальність і виконавчу дисципліну. Тут панує спокійна атмосфера, злагоджена робота й порозуміння, що в підсумку й дають позитивний результат.

Найголовніші показники роботи факультету ІФСК СумДУ за 2021 рік, на який акцентувала увагу декан, подані в презентації. Усі бажаючі можуть проаналізувати.

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

корпус "Г", поверх 7, (кiмната Г 712)

E-mail: [email protected]

Телефон: +38 0542 335273

Web: http://ifsk.sumdu.edu.ua

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту факультету іноземної філології та соціальних комунікацій посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.