Дата публікації:
26 грудня 2021
Кількість переглядів:
292
Поділитися:

У рамках реалізації  STEAM-освіти на факультеті ІФСК СумДУ кафедра іноземних мов запропонувала студентам випробувати себе у ролі віртуального туристичного гіда.

Незважаючи на діючі карантинні обмеження, прогулянка будь-яким місцем світу наразі можлива завдяки новітнім інформаційним технологіям. На онлайн-занятті з іноземної мови за темою «Travelling» студенти отримали завдання попрактикуватися у проведенні екскурсії англійською, використовуючи набір застосунків Google Maps – безкоштовного картографічного веб-сервісу із супутниковими знімками.

Програма надає користувачам можливості панорамного перегляду вулиць (Google Street View), аналізу трафіку в реальному часі (Google Traffic), прокладання маршруту (автомобілем, пішки, велосипедом або громадським транспортом) тощо.  Для ознайомлення з особливостями роботи сервісу Google Maps студенти підготували детальні інструкції з користування різними функціями його застосунків, розглянули інтегрований бізнес-довідник і карту автомобільних доріг із пошуком маршрутів, а також представили доповідь про історію створення цієї технології. Використовуючи засвоєний лексичний матеріал для орієнтації на місцевості за мапою, кожен студент мав скласти особливий маршрут для туристичної компанії, провести екскурсію улюбленими містами та вулицями, розповісти цікаві факти та історії, пов’язані з визначними місцями та їх мешканцями.

Онлайн-подорожі виявилися дуже зручними, оскільки перегляд супутникового зображення в Google Maps може здійснюватися як в режимі «зверху-вниз» так і в «режимі польоту». Знімки вилиць у програмі регулярно оновлюються, тож користувачі мають змогу оцінити сучасний вигляд місцевості. Однак, під час заняття студенти зазирнули і в минуле, щоб дізнатися, який вигляд мали райони рідного міста 10 років тому, та як вони змінювалися з часом. Переглянути старі знімки допомогла спеціальна опція таймлайн, а сервіс Google Street View дозволив «поблукати» в тривимірній проєкції вулиць.

#Найкращий_факультет_галактики активно реалізує нові мультидисциплінарні підходи до вивчення іноземних мов.  Поєднання новітніх інформаційних технологій із стандартними методиками сприяє підвищенню зацікавленості студентів у навчальному процесі, швидшому засвоєнню матеріалу, набуттю нових навичок і впевненості під час усного спілкування.

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

корпус "Г", поверх 7, (кiмната Г 712)

E-mail: [email protected]

Телефон: +38 0542 335273

Web: http://ifsk.sumdu.edu.ua

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту факультету іноземної філології та соціальних комунікацій посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.