Дата публікації:
30 листопада 2021
Кількість переглядів:
355
Поділитися:

У рамках реалізації STEAM-освіти на факультеті  ІФСК СумДУ кафедра психології, політології та соціокультурних технологій  (ППСТ) презентувала психологічну комп’ютерну гру для школярів «Я і конфлікти».

Розробка комп’ютерної гри відбувалася в рамках бакалаврської роботи студентки спеціальності «Соціальна робота» Дар’ї Петруші, науковий керівник – доцент кафедри ППСТ Сергій Король.

Метою гри є формування у підлітків навичок правильного розв’язання конфліктних ситуацій у школі.

Актуальність представленого продукту обумовлена високим рівнем конфліктних явищ у середній школі, що вимагає пошуку дієвих інструментів діагностики та попередження. Одним із таких інструментів є правильно організована ігрова діяльність. 

У час активного розвитку комп'ютерних технологій та «онлайну» використання саме комп’ютерних ігор у процесі навчання та виховання підлітків є закономірним – комп'ютерна гра виступає засобом соціальної профілактики негативних явищ серед учнів, підвищує мотивацію та робить навчання цікавим. Представлена комп’ютерна гра «Я і конфлікти» сприяє формуванню у підлітків уміння ефективно розв’язувати конфлікти,  вихованню товариськості й розвитку комунікативних навичок.

В основу гри «Я і конфлікти» закладено певний сюжет. На час проходження гри підліток обирає для себе персонажа та взаємодіє з іншими учасниками гри відповідно до обраної ролі. Запропоновані гравцям завдання створені на основі психодіагностичних методик, спрямованих на визначення рівня конфліктності особистості. Наприкінці гри кожен учасник отримує результат і рекомендації.

Комп’ютерна гра «Я і конфлікти» розміщена у вільному доступі, тож пройти її може кожен, хто бажає.  

Факультет ІФСК СумДУ активно впроваджує інноваційні методи у власний навчальний процес і сприяє популяризації новітніх технологій в інших закладах вищої та середньої освіти.

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

корпус "Г", поверх 7, (кiмната Г 712)

E-mail: [email protected]

Телефон: +38 0542 335273

Web: http://ifsk.sumdu.edu.ua

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту факультету іноземної філології та соціальних комунікацій посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.