Дата публікації:
10 листопада 2021
Кількість переглядів:
609
Поділитися:

Факультет ІФСК СумДУ активно розвиває міжнародну співпрацю з іноземними закладами вищої освіти.  Однією з форм такої співпраці є віртуальна академічна мобільність.

У рамках Угоди про співпрацю між Сумським державним університетом і Політехнічними коледжами Камарінес Сур (Camarines Sur Polytechnic Colleges) м. Набуа, Філіппіни, розпочато реалізацію програми міжнародної віртуальної мобільності, учасниками якої стануть понад 60 українських та 100 філіппінських студентів.

Координатор програми від СумДУ – заступник декана факультету ІФСК з міжнародної діяльності, старший викладач кафедри германської філології Алла Красуля, координатор від закладу-партнера – ад’юнкт-професор, керівник центру міжнародних зв’язків Політехнічних коледжів Камарінес Сур Філмор Дж. Мурілло.

Для студентів СумДУ участь у програмі передбачається у рамках дисциплін «Англійська мова: комунікативні стратегії» (лекторка – завідувачка кафедри іноземних мов, доцент, Наталія Таценко), а також – «Основи теорії мовної комунікації» (лекторка – старший викладач кафедри германської філології Ірина Ущаповська).

Координатор програми Алла Красуля розповіла, що спільне онлайн навчання студентів з України та Філіппін не лише сприятиме формуванню фахових (мовних та мовленнєвих) навичок, але й розвитку міжкультурної компетентності:

– Саме формування міжкультурної компетентності є ключовим фактором у здійсненні процесу комунікації між представниками різних культур. Це готовність сприймати цінності й поведінку інших, слухати, спостерігати, бути гнучким у спілкуванні та вміти розв’язувати конфліктні ситуації.

Викладачі та студенти факультету ІФСК СумДУ із задоволенням долучаються до різноманітних міжнародних програм, а віртуальна академічна мобільність – чудова можливість отримати нові знання, досвід, розширити коло спілкування, зокрема, у період карантинних обмежень.

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

корпус "Г", поверх 7, (кiмната Г 712)

E-mail: [email protected]

Телефон: +38 0542 335273

Web: http://ifsk.sumdu.edu.ua

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту факультету іноземної філології та соціальних комунікацій посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.