Дата публікації:
30 вересня 2021
Кількість переглядів:
585
Поділитися:

Студентська сім’я факультету ІФСК СумДУ напрочуд багатонаціональна. А значить – багатоаспектна, інваріантна, різнобічна в своїх прагненнях до розвитку на засадах освіченості, толерантності, мультикультурності. Багато з них об’єднані у свої спільноти за національними  ознаками. Одна з таких спільнот, що активно працює на рівні як навчального закладу, так і нашої області загалом – вірменська молодіжна спілка «Арцах». Про її діяльність ми попросили розповісти очільника організації Сергія АЛЕКСАНЯНА. Ось на чому він акцентував:

– Організація створена з метою об’єднання і згуртування вірмен для збереження традицій і культурних цінностей нашого народу, а також для допомоги тим, хто проживає за межами національної території. Саме це і вважаємо, якщо можна так сказати, головним гаслом нашої організації. Тут, на Сумщині, нас об’єднує спільна мета – працюємо задля кожного, хто з тих чи інших причин переїхав до України.

Найболючіша наразі проблема для організації – відновлення недільної вірменської школи в Сумах. Вона свого часу існувала, щоправда давненько –ще коли я був малим. У планах було, до речі, відкрити її у вересні 2021 року, але у зв’язку з пандемією маємо перенести цю подію на 2022 рік. Переконані – недільна школа стане тим місцем, де кожен зможе поринути в атмосферу вірменської культури загалом та мови зокрема, і навчитися розмовляти нею безпосередньо від носіїв. Розраховуємо як на допомогу студентів факультету ІФСК СумДУ, так і на їхню участь у якості слухачів.

Загалом для молоді найважливішим завданням є навчання і саморозвиток. Так було й буде завжди. Тож, шановні студенти, поринайте в абсолютно різні теми та події, цікавтеся, ставте питання й отримуйте відповіді.

Бажаємо представникам вірменської спільноти реалізації задумів та втілення найсміливіших ідей. Найкращий_факультет_галактики завжди готовий до спільної реалізацій проєктів, які розвивають кругозір студентів та спрямовані на розвиток освіти й культури.

Марія Рашевська, студентка групи ЖТ-01

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

корпус "Г", поверх 7, (кiмната Г 712)

E-mail: [email protected]

Телефон: +38 0542 335273

Web: http://ifsk.sumdu.edu.ua

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту факультету іноземної філології та соціальних комунікацій посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.