Дата публікації:
28 липня 2021
Кількість переглядів:
721
Поділитися:

Згідно з рішенням Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти (НАЗЯВО) підготовку аспірантів-журналістів на кафедрі журналістики та філології факультету ІФСК СумДУ акредитовано як зразкову.

Тривав цей процес із травня і закінчився 27 липня. За цей час викладачі й аспіранти, а також представники десятків служб і відділів факультету й університету пройшли перевірку експертної групи (ЕГ) та витримали екзамен перед галузевою експертною радою (ГЕР). Усебічно вивчивши підготовку аспірантів-журналістів за десятьма показниками, ЕГ та ГЕР у підсумку поставили шість оцінок «А» та чотири «В». Зокрема зразковими визначено: «Проектування та цілі освітньої програми», «Людські ресурси», «Освітнє середовище та матеріальні ресурси», «Внутрішнє забезпечення якості освітньої програми», «Прозорість та публічність», «Навчання через дослідження».

Реагуючи на повідомлення про зразковість, аспірантка другого року навчання Вікторія Сучкова зазначила:

– Навчатися на факультеті ІФСК СумДУ дійсно круто і  престижно. Якщо ти вступив як студент чи аспірант, то гарантовано здобудеш якісну освіту. І дуже приємно, що про це з кожним роком дізнається все більше людей за межами нашого регіону й України. Хочеться подякувати керівництву нашої кафедри та всьому професорсько-викладацькому складу за щоденну працю задля успіху кожного окремого студента й аспіранта.

Своєю чергою аспірантка-третьокурсниця Марина Садівнича наголосила:

– Жодної хвилини не сумнівалася, що навчаюся в найкращих. Аспірантура особисто мені дала багато: нові знання, навички, знайомства, професійний розвиток, цікаві проєкти. Надзвичайно рада, що програма підготовки аспірантів- журналістів отримала зразкову акредитацію. Вітаю всіх, хто працював для досягнення такого результату!  Ціную й пишаюся!

– Щиро вітаю професорсько-викладацький колектив кафедри журналістики та філології, здобувачів PhD з такою високою і, безперечно ж, справедливою оцінкою роботи. Також із приємністю вказую на той факт, що на факультеті ІФСК уже дві освітні програми акредитовані як зразкові. Спершу були бакалаври-психологи, а ось тепер аспіранти-журналісти, – наголосила декан факультету Олена Сушкова.

До цих фактів можна додати лише одне: ІФСК – #найкращий_факультет_галактики!

А ще продемонструвати відеорозповідь про підготовку аспірантів-журналістів.

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

корпус "Г", поверх 7, (кiмната Г 712)

E-mail: [email protected]

Телефон: +38 0542 335273

Web: http://ifsk.sumdu.edu.ua

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту факультету іноземної філології та соціальних комунікацій посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.