Дата публікації:
05 липня 2021
Кількість переглядів:
1012
Поділитися:

Факультет ІФСК СумДУ активно розвиває академічну мобільність. Навіть у період карантину викладачі та студенти не втрачають можливості обміну досвідом із закордонними колегами.

Підтвердження того – нещодавня участь у програмі віртуального професійного розвитку «Excellence in Teaching & Research». Учасниками програми стали 136 представників із 14 країн світу. Навчальний курс складався з 9-ти інтерактивних онлайн-сесій, самостійного опрацювання матеріалів та виконання завдань для подальшого отримання сертифіката.

Однією зі спікерок програми стала старший викладач кафедри германської філології, заступник декана з міжнародної діяльності  Алла Красуля. Вона розповіла про особливості цієї програми, а також можливості академічної мобільності, які надає факультет ІФСК СумДУ:

 – Програми академічної мобільності – доволі потужний напрям, що вже давно розвивається у нас на факультеті. У першу чергу це можливість навчатися чи викладати в іншому навчальному закладі на території України або за її межами без відрахування чи звільнення з основного місця навчання чи роботи. Кожен студент та викладач має таке право.

За словами Алли Красулі, студенти факультету ІФСК виїжджають за кордон та навчаються за програмами низки країн-партнерів. Тривалість – від 3 до 12 місяців. Перевагами академічної мобільності є діалог між культурами, розширення кругозору студента, набуття нових професійних навичок, а також удосконалення володіння іноземними мовами. Більше того, передбачається паралельне навчання, тож учасники не беруть академічних відпусток, а продовжують навчання в СумДУ разом зі своїми однокурсниками.

Новим досвідом стала участь у програмах віртуальної академічної мобільності, яка передбачає навчання в одному класі студентів зі США, Індії, Оману, Об'єднаних Еміратів, Великобританії та України. За допомогою новітніх інформаційних технологій навчання відбувається синхронно, тож учасники з різних країн можуть не тільки слухати лекції чи вебінари, а вільно спілкуватися один із одним, виконувати спільні завдання.

Де знайти інформацію про програми академічної мобільності? На сайті факультету ІФСК у розділі «Міжнародна діяльність» є посилання на актуальні програми, що діють в університеті. Також для інформування студентів, аспірантів і викладачів працює телеграм-канал https://t.me/ifsk_international, де поширюється актуальна інформація щодо академічної мобільності, міжнародних грантів, стажувань і тренінгів.

Щоб подати заявку, потрібно зібрати пакет документів, зазначених в умовах програми, та написати мотиваційного листа. Також кожна програма передбачає певний рівень володіння іноземною мовою. Документи подаються в управління міжнародного співробітництва СумДУ або напряму до оргкомітету програми.

– Академічна мобільність у СумДУ, – стверджує Алла Красуля, – це не закритий клуб, до якого не можна потрапити. Програми доступні абсолютно для всіх.

Багато студентів вже встигли оцінити переваги участі у програмах міжнародної академічної мобільності. Тож не втрачайте шанс показати себе, отримати новий досвід та познайомитися із культурами різних країн! #Найкращий_факультет_галактики гарантує…

Каріна Чорнобук, студентка групи ЖТ-81

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

корпус "Г", поверх 7, (кiмната Г 712)

E-mail: [email protected]

Телефон: +38 0542 335273

Web: http://ifsk.sumdu.edu.ua

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту факультету іноземної філології та соціальних комунікацій посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.