Дата публікації:
05 січня 2021
Кількість переглядів:
458
Поділитися:

Різдвяна кінострічка випускниці факультету ІФСК СумДУ Альони Гайдукової здобула перемогу в номінації «Кращий монтаж» на стамбульському фестивалі короткометражного кіно Best İstanbul Film Festival.

Альона Гайдукова – випускниця спеціальності «Журналістика», працює відеографкою у Сумській філії Суспільного мовника. Говорить, що знімати й монтувати відео – не лише її професія, але й хобі, до якого підштовхнуло навчання в університеті.

– Після здобуття освіти, – розповідає Альона, – я бачила себе копірайтером, але згодом прийшла до того, що хочу займатися відео. Саме в цій справі поєдналося все, чим коли-небудь захоплювалася: музика, малювання, літературна та журналістська діяльність, робота з технікою та людьми. Знання, отримані в університеті, постійно стають у нагоді, а ще – роки навчання подарували мені майже всіх людей, із якими працювали над цим фільмом.

Ідея фільму «Різдвяна суперечка» («A Christmas quarrel») належить чоловікові Альони, однокурсникові по навчанню, – Владиславу, який вигадав сюжет кілька років тому. За допомогою у зйомках Альона звернулася до друзів – також випускників факультету ІФСК – Тетяни Сапун та Олега Решетова, а головними героями стали Дар’я Сапун, Андрій Радченко та їхній песик Орлі.

– Історію про Різдво, екологію та людські стосунки ми знімали на моє 30-річчя, – розповідає Альона Гайдукова. – Тема екології зараз доволі актуальна, та й Різдво теж не за горами.

Зйомки стрічки відбувалися на Сумщині, у селі Камінь Кролевецького району. На створення фільму пішли два дні плюс ніч монтажу. Звісно, під час роботи виникали певні труднощі – на вулиці стрімко сутеніло, і професійного світла ледь вистачало, до того ж всі добряче змерзли. Але команда знаходила вихід із будь-якої складної ситуації. Заявку на фестиваль встигли подати буквально за кілька днів до дедлайну.

Альона говорить, що отримала велике задоволення від процесу створення фільму, а виграш у номінації «Найкращий монтаж» – найкрутіша річ, яка могла статися з нею в Міжнародний день кіно.

#найкращий_факультет_галактики пишається своїми талановитими випускниками, котрі постійно доводять, що знання та навички, отримані в університеті, помножені на працю й бажання досягти успіху завжди дають визначний результат. Вітаємо Альону Гайдукову та її команду з перемогою, бажаємо подальших цікавих проєктів і нових вершин.

Карина Чорнобук, студентка групи ЖТ-81

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

корпус "Г", поверх 7, (кiмната Г 712)

E-mail: [email protected]

Телефон: +38 0542 335273

Web: http://ifsk.sumdu.edu.ua

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту факультету іноземної філології та соціальних комунікацій посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.