Дата публікації:
31 грудня 2020
Кількість переглядів:
416
Поділитися:

Університетське життя – це не лише навчання. Факультет ІФСК СумДУ активний у різноманітних позанавчальних заходах і цікавих проєктах, спрямованих на творчий розвиток і соціальну активність студентів, аспірантів, викладачів.

У 2020 році, у зв’язку з карантинними обмеженнями, формат заходів дещо змінився. Незмінними залишилися прагнення до розвитку й творча енергія, яку випромінюють наші активісти.

Так, серед найбільш знакових загальнофакультетських заходів, організованих у 2020 році – вебінари з випускниками різних спеціальностей, мета яких – показати студентам, що обраний ними шлях може привести до успіху, варто лише докласти зусиль.

Неймовірним прикладом єднання у період соціального дистанціювання стало написання радіодиктанту до Дня української мови та писемності. Учасники не тільки перевіряли власні знання з рідної мови, але й обмінювалися думками щодо теми диктанту, особливостей прочитання тексту й найбільш складних та суперечливих його частин.  

Активним залишається студентське самоврядування. Підтвердження тому – онлайн-медитації та руханки, онлайн-мафія, а також конкурс на кращу Інстаграм-маску факультету. До участі у заходах запрошувалися всі бажаючі.

Окрім загальнофакультетських активностей, проводилися виховні заходи й на кафедрах.

До онлайну переїхали традиційні «Школа європейських мов» та «Офіс подорожей», організатором яких виступає кафедра германської філології. Також, прагнучи вивчити юридичну термінологію, перекладачами в дистанційному форматі була організована участь студентів у реальному судовому засіданні.

Проводилися тренінги відомих майстрів журналістики, організовані кафедрою журналістики та філології.

Найбільш соціально активною у 2020 році виявилася кафедра психології, політології та соціокультурних технологій. Та це й не дивно, оскільки спеціальності кафедри безпосередньо стосуються прямої взаємодії між людьми.

Так, студенти кафедри ППСТ ставали організаторами й учасниками онлайн-форум-театрів, онлайн-вікторин, дебатного клубу «Протидія насильству в громаді», імітації судового засідання в онлайн режимі, серії вебінарів «Взаємодія влади та громади», а також «Форуму студентських ініціатив», де презентували свої проєкти щодо можливостей розвитку громад. Знані й улюблені всіма Вечорниці також перейшли в онлайн. Протягом усього карантину відбувалася підтримка роботи ЦПС «Студентський лелека»: з безмежних просторів Інтернету прийшов він до дітей студентів і викладачів.

Родзинкою літньої активності стала  Всеукраїнська акція «Заспіваймо разом» до Дня незалежності України.

Своїми враженнями від річної діяльності підрозділу поділилася заступник декана факультету ІФСК з виховної роботи Анна Зінченко:

– Відверто кажучи, оглядаючи виховну та позанавчальну роботу факультету, аналізуючи здобутки на цьому терені, у мене виникає лише одна думка: «ІФСК не зупинити!». Попри всі карантинні обмеження щодо кількості, доступу чи логістики на факультеті відбувалися численні заходи найрізноманітніших напрямів: від медитацій та руханок до форум-театрів та Всеукраїнських акцій – і все дистанційно! Неймовірно приємно бачити тяжіння наших студентів до саморозвитку та розвою свого оточення, що, як на мене, є однією з найважливіших цінностей, що виховує #найкращий_факультет_галактики.

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

корпус "Г", поверх 7, (кiмната Г 712)

E-mail: [email protected]

Телефон: +38 0542 335273

Web: http://ifsk.sumdu.edu.ua

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту факультету іноземної філології та соціальних комунікацій посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.