Дата публікації:
19 жовтня 2020
Кількість переглядів:
815
Поділитися:

Представники факультету ІФСК СумДУ здобули перемогу в конкурсі мотивуючих відео Міжнародного Республіканського Інституту (МРІ) «Чому Ми Голосуємо», організованого за підтримки Агентства Сполучених Штатів з міжнародного розвитку (USAID).

Відео «Твій голос – важливий», створене творчою групою студентів та аспірантів факультету ІФСК СумДУ  «Backstage of Life» було визнано кращим у номінації «Арт-ролик». Другу перемогу в цій номінації отримала випускниця нашого факультету, а нині – начальник Медіа-центру СумДУ Марина Осюхіна.

Проєкт «Чому ми голосуємо?» передбачав серію навчальних вебінарів, персональні консультації учасників із тренерами та кампанію з поширення відео переможців серед виборців. Фінальним етапом проєкту стала онлайн дискусія, де й були оголошені переможці.

Участь у дискусії взяли: комунікаційниця Руху ЧЕСНО Ірина Вівчар, координаторка ініціативи «ВліпиЗаСебе» Світлана Колодій, член Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Максим Онопрієнко, тренери проєкту: медіатехнолог, тренерка з питань інституційного розвитку громадських організацій, основ медіаграмотності та зв'язків з громадськістю Олена Кваша, журналіст та медіатехнолог Андрій Богданович, а також фіналісти конкурсу.

Усього на розгляд журі було подано 67 робіт від учасників з різних куточків України. 15 найкращих демонструвалися на сторінці Міжнародного Республіканського Інституту (МРІ) у мережі Фейсбук. Деякі ролики відібрано для показу на телебаченні.

– «Чому ми голосуємо?», на мою думку, класний приклад проєкту, реалізованого в умовах карантину, без суттєвих якісних та кількісних втрат, – ділиться думками тренер Олена Кваша. – Більш того, це перший конкурс, що проводить Міжнародний Республіканський Інститут в Україні. Для мене це також був виклик, адже майже не мала досвіду організації роботи з потрібної учасникам тематики, в умовах, переважно онлайн. Мала адаптувати лекції, практичні завдання під онлайн, розробити формати консультацій. До речі, вважаю, що введення консультування як додаткового сегменту дуже допомогло, адже індивідуальна робота з учасниками дозволила більш детально розбирати ідеї роликів, нюанси зйомки, монтажу. Для мене особисто, проєкт – це історія про класних, мотивованих людей з ідеями і прагненням змін. Дуже рада була їм допомогти!

Своїми враженнями від конкурсу поділилася й учасниця групи «Backstage of Life» Юлія Коваль:

– Уже другий рік поспіль наша творча група займається створенням соціальних роликів на різноманітну тематику. Для нас це є важливим, адже маємо можливість висловити власну думку щодо тих соціальних проблем, які є в суспільстві. Дуже приємно, коли твою роботу не тільки переглядають, але й «бачать», розуміють ідею, її значимість та важливість.

#найкращий_факультет_галактики вітає переможців і бажає подальшого розвитку та нових цікавих ідей.

 

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

корпус "Г", поверх 7, (кiмната Г 712)

E-mail: [email protected]

Телефон: +38 0542 335273

Web: http://ifsk.sumdu.edu.ua

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту факультету іноземної філології та соціальних комунікацій посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.