Дата публікації:
06 липня 2020
Кількість переглядів:
1393
Поділитися:

Випускники-бакалаври 2020 року факультету ІФСК СумДУ отримують дипломи. Через карантинні обмеження традиційний випускний довелося перенести в онлайн, але це нітрохи не зменшило значущість події як для факультету, так і для самих учорашніх студентів.

Декан факультету ІФСК СумДУ Олена Сушкова нагадала, що останній семестр став випробуванням для нас усіх. На щастя, соціальне дистанціювання не погіршило якість навчання, а захисти бакалаврських робіт, що проходили онлайн, довели вміння викладачів і студентів адекватно реагувати на виклики, долати життєві труднощі. І вже до висловлених випускникам побажань додала:

– Швидко промайнули дні вашого яскравого, цікавого, насиченого студентського життя. За цей час ви, збагачуючись знаннями й набуваючи досвіду, популяризували спеціальності факультету на різних конкурсах, олімпіадах, змаганнях, фестивалях, сягали вершин результативності, що поповнювали скарбничку як вашого особистого успіху, так і факультетського та університетського. Останній семестр дійсно приніс нам багато випробувань і зробив сильнішими, готовими до будь-яких змін. Тож не бійтеся викликів життя, будьте впевненими у власних діях і не зраджуйте своїм принципам, ставте найвищі цілі, не розтринькуйте можливості, впевнено крокуйте в подальше професійне життя. Низький уклін вашим батькам, котрі були поруч із вами всі ці роки: переживали невдачі, раділи успіхам, перемогам, давали гарні поради. Пам’ятайте і про своїх викладачів, які подарували вам часточку власної душі.

Завідувачка кафедри психології, політології та соціокультурних технологій (ППСТ) Ніна Світайло стверджує, що склад цьогорічних випускників – неоціненний. Вони підготували плацдарм для майбутньої магістратури і, що найцінніше, для нових студентів. Заслуги здобувачів вищої освіти, які сьогодні стали дипломованими фахівцями, зреалізуються у кращі педагогічні практики викладачів, нові ідеї, курси, підходи, проєкти.

Цьогоріч на кафедрі ППСТ перші випуски відразу за двома спеціальностями – «Психологія» та «Менеджмент соціокультурної діяльності». І вже другий випуск спеціальності «Соціальна робота». Значним досягненням стало надання бакалаврській освітній програмі «Психологія» акредитації за рівнем «А» – «зразкової», що свідчить про плідну підготовку та наполегливу роботу як викладачів, так і студентів.

– Хотіла б подякувати нашим випускникам, адже саме завдяки їм ми, викладачі, вчимося й стаємо кращими, – зазначила Ніна Світайло. – Чотири роки ми працювали пліч-о-пліч. Дуже шкода, що вони йдуть. Однак саме так влаштоване життя. Тож бажаю їм знайти комфортні ніші для реалізації талантів. 

Завідувачці кафедри журналістики та філології Олені Ткаченко цьогорічні випускники-бакалаври запам’яталися як креативні, творчі, талановиті, адже серед них не просто активні учасники різноманітних науково-навчальних, спортивних, розважальних подій, а багаторазові переможці  олімпіад і творчих конкурсів всеукраїнського рівня, дипломанти та переможці культурно-мистецьких заходів. Немає жодного напряму діяльності кафедри, у якому б вони не проявили себе: тренінги, міжнародні грантові програми, професійні школи, академії, семінари та конференції… і це далеко не повний перелік активностей сьогоднішніх випускників.

Олена Ткаченко щиро сподівається на подальшу співпрацю із сьогоднішніми бакалаврами та з нетерпінням чекає їх у магістратурі. Кафедра робить і робитиме все можливе, щоб уже дипломовані журналісти та рекламісти не втратили зв’язок зі своєю альма-матер. Обов’язково залучатиме їх до зустрічей із представниками журналістської спільноти, запрошуватиме до університету, аби допомагали адаптуватися до студентського життя першокурсникам, передавали їм свій досвід.

– Бажаю всім знайти свою найкращу, найуспішнішу дорогу в житті, стати справжньою інтелектуальною елітою країни, не втрачати оптимізму, впевненості, рішучості за будь-яких обставин. Будемо щасливі, якщо наші знання та поради стануть вам, шановні випускники, в нагоді, якщо збережете вірність традиціям і принципам, які ми намагалися виплекати в кожному з вас, а той дух, що панує у стінах навчального закладу, ви понесете в свої професійні колективи, – резюмувала професор Олена Ткаченко.

Із теплотою та повагою говорить про випускників завідувачка кафедри германської філології Ірина Кобякова:

– Сьогодні колишні першокурсники отримують дипломи – один із перших і найважливіших документів дорослого життя. Він – путівка у самостійний світ, де набуті знання все частіше ставатимуть у нагоді та відкриватимуть нові можливості й перспективи. Завжди пам’ятайте та пишайтеся тим, що ви випускники Сумського державного університету. Прославляйте рідну alma mater славетними вчинками й корисними справами.

Чотири роки наполегливої праці дали добрі результати. За підсумками активності протягом навчання дехто з випускників разом із дипломом отримав відзнаки за високі наукові та навчальні досягнення, активну участь у житті факультету та програмах міжнародної академічної мобільності, активну громадянську позицію, а також – за вагомий внесок у розвиток факультету й популяризацію спеціальностей.

У самих же випускників закінчення навчання викликає змішані емоції – радість від отримання диплому та сум за факультетом, що встиг стати рідним. Однак найбільше в очах вчорашніх студентів сяє подяка тим, хто чотири роки поспіль присвячував їм свій час і досвід, допомагав рости й розвиватися, ставати справжніми професіоналами своєї справи.

– Я закохана в свій університет, що дає 1000 і 1 можливість, умови для розвитку й відчуття свободи, – ділиться випускниця спеціальності «Психологія» Богдана Костюк. – Викладачі нашої кафедри – не лише найбільш активні «фоловери» й друзі у Facebook та Instagram, котрі завжди першими коментують твої фото, але й мудрі наставники, котрі вказують, що варто вчитися не для оцінки, а для знань, відпускають на важливі для особистісного зростання заходи, сприяють нашому розвиткові. З ними можна зв’язатись у будь-який час доби з будь-якого приводу. Сподіваюся, після випуску це не зміниться. Я просто обожнюю їх та чекаю відкриття магістратури, щоб зустрітися знову за навчальним процесом.

– Чесно кажучи, навіть і подумати не могла, що за ці 4 роки зможу так сильно прикипіти до своєї кафедри й до всього, що мене оточувало, – ностальгує випускниця освітньої програми «Германські мови та літератури (переклад включно), перша – англійська» Аліна Пономаренко. – Спочатку було дуже важко – пролито море сліз, перекладено купу текстів та недоспано видимо-невидимо ночей. Але далі ти звикаєш до всього, приходить розуміння необхідності того, що роблять для нас викладачі, що всі їхні завдання та зауваження – на краще! Якби в мене була можливість, то ще раз повторила ці 4 роки! Кафедра германської філології – велика дружня родина, де зуміють побачити твій потенціал, завжди допоможуть, наштовхнуть на нові звершення! Випускникам, моїм однокурсниками, хочеться просто сказати: «Так, ми це зробили!», тож віднайдімо себе і свою нішу, завжди йдімо до мети, не дивлячись на тернії, та й не забуваймо – every day is a new chance!

– Диплом  –  це логічне завершення навчання в університеті, – говорить  випускниця спеціальності «Журналістика» Катерина Шестак. – Проте я отримала тут значно більше – найцінніші нематеріальні цінності. І лише завдяки цьому зможу невтомно й упевнено долати кілометри професійної гори. #Найкращий_факультет_галактики став мені добрим другом. Він розкрив мені секрети мудрості. Відтак, я не з чуток знаю: аби мати професійні успіхи, треба любити справу, якою займаєшся, і займатися тим, що любиш.

Для шанувальників статистики зазначимо: дипломи освітнього ступеня «бакалавр» у 2020 році отримали 159 випускників факультету ІФСК СумДУ за шістьма освітніми програмами; 13 – дипломи з відзнакою; 21 – нагороджені грамотами, подяками, відзнаками за навчально-наукові, міжнародні та позанавчальні досягнення.

Анастасія Дєдова, Каріна Чорнобук, студентки групи ЖТ-82

#Найкращий_факультет_галактики вітає випускників зі знаменною подією, бажає наполегливості в роботі та впевненості в своїх силах!

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

корпус "Г", поверх 7, (кiмната Г 712)

E-mail: [email protected]

Телефон: +38 0542 335273

Web: http://ifsk.sumdu.edu.ua

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту факультету іноземної філології та соціальних комунікацій посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.