Дата публікації:
24 березня 2020
Кількість переглядів:
878
Поділитися:

Черговою перемогою стала нова робота колективу відеоблогерів «Backstage of Life» факультету ІФСК СумДУ. Відео на вірш «Дзвенять у відрах крижані кружальця» зайняло перше місце у Всеукраїнському конкурсі «Костенкіана-2020».

Конкурс, присвячений 90-річчю видатної української поетеси Ліни Костенко, був оголошений факультетом філології та журналістики ЦДПУ ім. В. Винниченка. Для участі приймалися короткометражні фільми або відеокліпи на вірші поетеси. Організатори зазначили, що відеопоезія — не просто декламація поезії на камеру, а відеомініатюра, що передає бачення та відчуття твору Ліни Костенко.

Орієнтуючись на поставлене завдання, творча група «Backstage of Life» вирішила знімати не просто красиву картинку, а наповнити відеоряд соціальним підтекстом, близьким для жителів нашого міста та зрозумілим кожному, хто побачить відео. Локаціями майбутнього кліпу обрали «селище Аварійне», як називають його в народі, віддалений район міста Суми, який наразі не є житловим.  

Картини спустошених вулиць та напівзруйнованих будинків відгукнулися словами вірша Ліни Костенко «Дзвенять у відрах крижані кружальця» та найбільше вразили мешканців нашого міста, чиє дитинство та юність пройшли в тій місцевості. Оцінили відео й представники журі конкурсу «Костенкіана-2020».

– Завжди приємно, коли твою роботу відзначають. – Ділиться враженнями від перемоги представниця колективу «Backstage of Life», аспірантка кафедри журналістики та філології СумДУ Юлія Коваль. – Особливо приємно, коли  експерти оцінюють твої напрацювання. Наша творча група  дуже задоволена черговою перемогою. Маємо багато ідей та бажання втілити їх у життя. Тому не зупиняємося на досягнутому і створюємо нові соціальні ролики! 

Наразі команда відеоблогерів факультету ІФСК СумДУ з нетерпінням чекає на церемонію нагородження, з якої обов’язково підготує репортаж. А доти пропонуємо іще раз переглянути відеороботу-переможця.

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

корпус "Г", поверх 7, (кiмната Г 712)

E-mail: [email protected]

Телефон: +38 0542 335273

Web: http://ifsk.sumdu.edu.ua

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту факультету іноземної філології та соціальних комунікацій посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.