TPL_SUMDU_NEWS_INFO_DATE_TITLE
15 березня 2020
TPL_SUMDU_NEWS_INFO_HITS_TITLE
442
TPL_SUMDU_NEWS_INFO_SOCIAL_LINKS_TITLE

На базі кафедри журналістики та філології факультету ІФСК СумДУ відбулася зустріч із командою експертів грантового проєкту «DESTIN – Журналістська освіта задля демократії в Україні: розвиток стандартів, доброчесності й професіоналізму».

До складу команди експертів увійшли: Президент EJTA (European Journalism Training Association), Windesheim University (Нідерланди) Ніко Дрок, експерт з якості освіти World University Service (Австрія) Марк Шварцлі, представниця Громадського радіо Ірина Кондратенко та представник Української асоціації студентів Костянтин Ковалішин.

У ході зустрічі гості поспілкувалися із викладачами, аспірантами, студентами та випускниками, а також роботодавцями, відвідали теле- та радіостудії кафедри, оцінили матеріально-технічне забезпечення та можливості практичної підготовки майбутніх журналістів. Темою інтернаціонального полілогу стали зміст і структура навчальних програм журналістів, їх практична складова та перспективи журналістики майбутнього.

Мета проєкту «DESTIN» - узгодження навчальних програм з журналістики в Україні з Європейською рамкою кваліфікацій (EQF), зокрема європейськими стандартами доброчесності та професіоналізму, покращення зв’язку між студентами й медіаіндустрією. Ідеться про переформатування дисциплін таким чином, щоб кожна робила свій внесок у розвиток чітко визначених професійних компетенцій сучасного журналіста.

Разом із тим, міжнародна співпраця, до якої долучилися представники факультету ІФСК СумДУ, орієнтується на підвищення медійної грамотності суспільства, у якому працюватимуть випускники-журналісти.

Каріна Хачатар’ян, студентка групи ЖТ – 61

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

корпус "Г", поверх 7, (кiмната Г 712)

E-mail: [email protected]

Телефон: +38 0542 335273

Web: http://ifsk.sumdu.edu.ua

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту факультету іноземної філології та соціальних комунікацій посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.