Дата публікації:
28 лютого 2020
Кількість переглядів:
432
Поділитися:

Викладачі та співробітники факультету ІФСК взяли діяльну участь в організації та проведенні II (обласного) етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України.

Слухачі МАН, роботу яких оцінювали представники кафедр нашого факультету, презентували свої напрацювання у відділеннях «Філософії та суспільствознавства», «Літературознавства, фольклористики та мистецтвознавства» та «Мовознавства».

Першим етапом стало написання контрольних робіт з базових дисциплін, наступним – презентація учнями власних науково-дослідницьких проєктів.

–  Роботи були як і сильні, так і слабкі, – ділиться враженнями доцент кафедри психології, політології та соціокультурних технологій Ганна Улунова, – проте, всі школярі зробили великий внесок у науку. Діти із захопленням презентували свої проєкти. Перше місце отримала досить потужна робота. У нас є тенденція, що переможці обласного етапу посідають призові місця на всеукраїнському рівні, тому бажаємо успіхів.

Про високий рівень підготовки юних науковців розповіла доцент кафедри ППСТ Андріана Костенко, яка працювала з юними філософами, соціологами та релігієзнавцями:

– Здебільшого свої наукові дослідження презентують десятикласники, одинадцятикласників менше. Але всі роботи серйозні та цікаві. Цього року діти акцентували увагу на практиці, порушували сучасні актуальні проблеми. Наприклад, дослідження «Роль капеланів на фронті» – це прояв того, що молодь дійсно зацікавлена та стурбована сучасними подіями.

Про особливості захистів науково-дослідницьких робіт у секції «Журналістика» розповіла доцент кафедри журналістики та філології Інна Гаврилюк:

– У своїх роботах учні бралися не за глобальні, широкомасштабні теми, а зосереджували увагу на розвитку ЗМІ нашому регіону. І це добре, оскільки допомагає як відтворити картинку сучасного стану розвитку ЗМІ Сумщини, так і відслідкувати їх становлення.

Журі секцій в один голос говорять, що школярі порушують цікаві теми та презентують свої роботи на високому рівні, хоча хтось вперше на обласному етапі, а хтось вже мав досвід публічного захисту. Переможцям бажаємо успіхів на Всеукраїнському етапі, а всім іншим – не втрачати запалу та сміливо вирушати в подальші наукові подорожі. Наука – це океан, в якому ще багато незвіданих ділянок. А #найкращий_факультет_галактики завжди готовий стати провідником та помічником у підводнонауковому зануренні.

Катерина Шестак, студентка групи ЖТ-61

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

корпус "Г", поверх 7, (кiмната Г 712)

E-mail: [email protected]

Телефон: +38 0542 335273

Web: http://ifsk.sumdu.edu.ua

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту факультету іноземної філології та соціальних комунікацій посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.