Дата публікації:
22 лютого 2020
Кількість переглядів:
385
Поділитися:

Країнознавчий гурток «Офіс подорожей» продовжує знайомити із культурою та особливостями життя в різних країнах. Цього разу студенти та викладачі факультету ІФСК СумДУ мали нагоду відвідати Польщу та США, не виходячи з аудиторії.

18-го лютого відбулася невеличка екскурсія до поетичної Польщі від кандидата технічних наук, доцента кафедри ЕКТ, викладача латинської мови та перекладача Олександра Кобякова.

У своїй натхненній розповіді Олександр Миколайович торкнувся теми освіти в Польщі, можливості вивчення польської мови на курсах при кафедрі германської філології СумДУ, нагадав про історичний зв'язок України, Литви та Польщі, адже чим більш обізнаний перекладач у всіх сферах, тим ціннішим він є для працедавців.

- Польща не чужа нам країна, - зазначив Олександр Кобяков, - наші держави мають багато спільного в історичному та ментально-духовному планах.

Окреме задоволення слухачі отримали від прослуховування віршів відомих польських поетів Адама Міцкевича та Чеслава Мілоша спочатку польською мовою, а потім у власних перекладах Олександра Миколайовича.

19 лютого відбулася зустріч із випускницею спеціальності «Переклад» СумДУ Юлією Полонською Сміт та менеджером компанії Сmith Manufacturing Company (м. Джексонвіль) Сібруком Смітом.

Під час зустрічі гості дали кілька порад щодо отримання візи в Америку, розповіли про розвинену систему університетів, працевлаштування за спеціальністю та особливостях життя у «країні можливостей».

- Коли я приїхала до консульства США вперше, я намагалася бути максимально чесною. І що ви думаєте? Мені не дали візу! - згадує Юлія з посмішкою.

Гостя наголосила, що зараз процес отримання візи проходить значно простіше, ніж у минулі роки. Проте є певні моменти, які треба брати до уваги, наприклад - знання напам’ять американської клятви вірності.

Ще однією темою для обговорення стала адаптація іноземців у новій країні. Сібрук та Юлія зізналися, що одного знання мови замало. Не завадить мати знайомих в США, які допоможуть швидше призвичаїтися до нових умов.

У кінці зустрічі Сібрук запевнив відвідувачів гуртка, що Америка завжди рада вітати кмітливих студентів, які добре усвідомлюють рівень складності навчання в США та готові старанно працювати заради свого успішного майбутнього. 

Ось у такі незвичайні мандрівки вирушають студенти  #найкращого_факультету_галактики разом із «Офісом подорожей», що завжди відкритий до творчого підходу та інноваційних пропозицій!

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

корпус "Г", поверх 7, (кiмната Г 712)

E-mail: [email protected]

Телефон: +38 0542 335273

Web: http://ifsk.sumdu.edu.ua

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту факультету іноземної філології та соціальних комунікацій посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.