Дата публікації:
13 лютого 2020
Кількість переглядів:
817
Поділитися:

Факультет ІФСК СумДУ продовжує співпрацю з «Ukrainian Fashion Week». Волонтерками першого цьогорічного українського показу моди стали студентки кафедри психології, політології та соціокультурних технологій Ольга Падалка, Оксана Гірман та Анастасія Грищук.

«Ukrainian Fashion Week» – одна з найголовніших подій модної індустрії України. Щосезону показ збирає понад 60 учасників та 15000 гостей. Тож участь у такому масштабному дійстві – величезний досвід для майбутніх менеджерів соціокультурної діяльності, шанс завести корисні знайомства та продемонструвати свої професійні навички.

– Для волонтерів «Ukrainian Fashion Week» – надзвичайна можливість долучитися до світу української модної індустрії, побачити організацію заходу такого рівня з середини. – Ділиться враженнями Ольга Падалка. – Було нелегко, але цікаво. Кожного дня – щось нове. Спочатку я працювала із журналістами та організаторами на медіапросторі, потім – у залі. Допомагала міняти локації, готувати подіум до показу. Кайфувала від процесу, адже відчувала себе частинкою чогось великого.

– Це колосальний досвід, – розповідає Оксана Гірман, – ми з середини побачили як це організовують, як продумують кожну деталь. Робили ми всього потроху. Носили стільці та лавки, спілкувалися із відвідувачами, перевіряли запрошення, проводжали гостей до їхніх місць, працювали в гардеробі... Взагалі були «бійцями невидимого фронту», на нас трималося багато дрібних, але важливих речей. Враження? Лише позитивні. Дуже втомлювалися, але то приємна втома.

–  Уже вісім сезонів студенти кафедри ППСТ СумДУ беруть участь в організації одного із наймасштабніших заходів України, – зазначає координатор співпраці СумДУ з «Ukrainian Fashion Week» Валентина Опанасюк. – Студенти виконують різні доручення та отримують навички комунікації, роботи в команді, адже працюють із модель’єрами, моделями, зірковими гостями та пресою. Старшокурсники також можуть стати не просто волонтерами, але й отримати позиції керівників групи.

У рамках заходу «Ukrainian Fashion Week» студентки Анастасія Грищук та Оксана Гірман відвідали Fashion Summit, на якому розглядалися питання: «Чи може свідоме споживання врятувати Планету?»,  «Стратегія сталої моди: від вирощування сировини до безпечної утилізації», «Мода на еко та екофрендлі мода».

Студенти факультету ІФСК завжди в тренді моди, музики, творчості, науки, навчання… Яскравими фарбами вони прописують свою стежину життя ще за університетських років, беручи участь у таких знакових заходах. Це допомагає не тільки отримувати досвід, набувати професійних навичок, але й ставати яскравими зірочками #найкращого_факультету_галактики.

Катерина Шестак, студентка групи ЖТ-61

Олексій Туча, студент групи ЖТ-71

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

корпус "Г", поверх 7, (кiмната Г 712)

E-mail: [email protected]

Телефон: +38 0542 335273

Web: http://ifsk.sumdu.edu.ua

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту факультету іноземної філології та соціальних комунікацій посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.