Дата публікації:
13 лютого 2020
Кількість переглядів:
499
Поділитися:

«Чи варто навчатися за кордоном?» – актуальне запитання серед сучасної молоді. Але той, хто вже пройшов цим шляхом, точно знає відповідь. Досвідом участі в програмах академічної мобільності поділилися студентки факультету ІФСК СумДУ.

Захід, ініційований студентською агенцією з академічної мобільності, відбувся  6 лютого. У ході зустрічі всі, хто любить подорожувати та прагне розвиватися, мали змогу дізнатися більше про академічну мобільність, яку пропонує Сумський державний університет. Спікерами заходу стали студентки кафедри германської філології Юля Козлова, Крістіна Древаль та Анастасія Часовських, які вже встигли побувати на навчанні у Латвії, Німеччині та Румунії.

– Кожна нова поїздка – ніби виклик, можливість перевірити свій характер та навички, – розповідає Юля Козлова. – Не бійтеся їхати за кордон! Лише так можна по-справжньому познайомитися зі світом та людьми, яких не зустрінеш у рідному місті.

 – Такий досвід допоміг мені стати більш самостійною та відкритою до світу. Я познайомилася із чудовими студентами з різних країн, побачила красоти Латвії та навіть трохи вивчила мову! – Коментує Крістіна Древаль.

– Щодня я активно практикувала англійську та німецьку мови, адже багато спілкувалася з іноземними студентами. Почала вивчати румунську. Отримала сильну мотивацію рухатися далі та розвиватися, щоб стати кращою версією себе. Більше того, я знайшла добрих друзів і зрозуміла, що іноді легше спілкуватися з іноземцем, ніж із земляком, – говорить Анастасія Часовських.

Протягом свого навчання студентки могли не тільки відвідувати заняття, але й мали змогу займатися спортом, ходити на екскурсії, вечірки та в кіно. Проблеми із транспортом, незнання мови та інші нюанси не зіпсували враження від перебування за кордоном. Дівчата знайшли нових друзів, поліпшили рівень володіння мовами та познайомились із культурами країн, у яких побували.

СумДУ дає шанс стати учасником таких міжнародних грантових проєктів як TEMPUS, ERASMUS MUNDUS, ERASMUS+, USAID, VISERGRAND FUND та BRITISH COUNCIL. Досвід студентів факультету ІФСК підтверджує, що навчання за кордоном – це реально і доступно кожному, потрібно лише мати бажання, наполегливість та віру в себе. 

Карина Панікар, студентка групи ЖТ-81

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

корпус "Г", поверх 7, (кiмната Г 712)

E-mail: [email protected]

Телефон: +38 0542 335273

Web: http://ifsk.sumdu.edu.ua

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту факультету іноземної філології та соціальних комунікацій посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.