Дата публікації:
12 лютого 2020
Кількість переглядів:
502
Поділитися:

Історія України, яка губиться у сивій давнині, у морокові часу розкрилася на сторінках книги «Роси, або Переддень України» доктора філософських наук, професора, завідувача кафедри філософії факультету ІФСК СумДУ Івана Мозгового.

Презентація книги відбулася 10 лютого в Сумській міській центральній бібліотеці ім. Т. Шевченка. Захід зібрав представників влади, громадських організацій, науковців, а також – жителів міста, які цікавляться історією нашої держави. Ініціаторами зустрічі виступили товариство «Просвіта» та Конгрес Української інтелігенції Сумщини.

Змістовний виступ автора книги розкрив нетрадиційний погляд на давню цивілізацію в Україні протягом перших 70-тистоліть її історії, викладений у книзі.

«…неупереджений погляд на історичні джерела дає підстави стверджувати, що український етнос є одним із найдавніших на планеті, а його вплив на інші культури є надзвичайно плідним. Тому сьогодні актуальним завданням дослідників є розвінчання псевдонаукових тез шляхом об’єктивного викладу конкретної історії, в якій мають бути відображені й імена тих, хто представляв Україну з її найдавніших часів на теренах неохоплюваного Космосу».

Кожна теза дослідника ґрунтується на аналізі численних документів та фактичних матеріалів, наводяться писемні, археологічні, лінгвістичні, міфологічні та інші дані. Саме тому книга призначена для науковців, студентів усіх спеціальностей і форм навчання, усіх, хто цікавиться минулим рідної землі.

Цікаво, що презентація нової книги збіглася з іншою значною подією – Днем народження автора, тож не обійшлося без привітань. Зі словами подяки та нагородами за вагомий внесок у наукову та громадську діяльність до Івана Мозгового звернулися начальник управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Сумської облдержадміністрації Сергій Над’ярний та директор департаменту комунікацій та інформаційної політики Сумської міської ради Антоніна Кохан.  

Наукова діяльність є одним із пріоритетних напрямків роботи факультету ІФСК СумДУ. Численні праці та визнання закордонних колег підтверджують, що ця складова роботи факультету реалізується належним чином. Але студенти, які щоденно отримують нові знання від досвідчених викладачів-наставників, знають, що наука може бути не тільки корисною, але й дуже цікавою.

Марина Садівнича, аспірантка

Поринути в атмосферу презентації книги Івана Мозгового «Роси, або Переддень України» допоможе відео: 

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

корпус "Г", поверх 7, (кiмната Г 712)

E-mail: [email protected]

Телефон: +38 0542 335273

Web: http://ifsk.sumdu.edu.ua

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту факультету іноземної філології та соціальних комунікацій посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.