Дата публікації:
24 грудня 2019
Кількість переглядів:
698
Поділитися:

Група відеоблогерів «Backstage of Life», до складу якої входять представники факультету ІФСК, стала переможцем Всеукраїнського конкурсу соціальних відеороликів з протидії торгівлі людьми «Я не для продажу».

Заключний етап конкурсу – фестиваль соціального відео, відбувся у місті Запоріжжя 20 грудня. Організатором виступив благодійний фонд «Посмішка дитини» за підтримки Відділу з правоохоронних питань Посольства США в Україні. Головна мета заходу – створення якісного відеопродукту, здатного привернути увагу та підвищити рівень обізнаності громадськості щодо протидії торгівлі людьми.

Як зазначають організатори, на конкурс надійшло сорок два відео зі всієї України, але лише тридцять сім із них відповідали заявленим умовам. Журі, до складу якого увійшли поліцейські, теле- та радіоведучі, експерти з протидії торгівлі людьми, блогери, журналісти та громадські активісти, обрало сім найкращих робіт-фіналістів. Саме ці відео були представлені на фестивалі.  

- Участь у конкурсі «Я не для продажу» стала для нашої групи знаковою. Раніше ми не подавалися на конкурси, а тут – одразу перемога. Для нас важливо, що роботу гідно оцінили – це мотивує на подальший розвиток. Своїм відео ми хотіли не тільки розповісти про існування проблеми торгівлі людьми, але й протидіяти їй, – розповідає учасниця колективу відеоблогерів-переможців Юлія Коваль.

Творча група «Backstage of Life» утворилася в рамках правозахисного проєкту MeDiAPLUR, влітку 2019 року. Від факультету ІФСК до складу групи увійшли студентка кафедри журналістики та філології Катерина Шестак, а також аспірантки цієї ж кафедри Юлія Коваль і Марина Садівнича. Відео, подане на конкурс, стало п’ятою роботою колективу.  

Варто зазначити, що минулорічна випускниця спеціальності «реклама і зв'язки з громадськістю» СумДУ Катерина Іващева також спробувала свої сили у конкурсі «Я не для продажу». Її відео посіло третє місце.

Студенти, аспіранти, випускники #найкращого_факультету_галактики  повсякчас доводять, що вони найкращі. Маленькі та великі перемоги – гідний приклад того, що потрібно не боятися розкривати свій потенціал та пробувати свої сили у різних проєктах та конкурсах. У той же час, факультет ІФСК СумДУ завжди підтримає та допоможе.   

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

корпус "Г", поверх 7, (кiмната Г 712)

E-mail: [email protected]

Телефон: +38 0542 335273

Web: http://ifsk.sumdu.edu.ua

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту факультету іноземної філології та соціальних комунікацій посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.