TPL_SUMDU_NEWS_INFO_DATE_TITLE
02 липня 2019
TPL_SUMDU_NEWS_INFO_HITS_TITLE
1289
TPL_SUMDU_NEWS_INFO_SOCIAL_LINKS_TITLE

Питання, чим займатися після закінчення бакалаврату чи магістратури, куди взагалі філологові чи перекладачеві сьогодні можна податися, напевно ставив перед собою кожен студент. Не виняток і ті, хто навчається на факультеті ІФСК СумДУ.

Тож аби допомогти відповісти на нього, а заодно розширити світогляд сучасної молоді, DAAD влаштував інтенсив німецької мови, що тривав два дні, з 3 по 4 червня, у м. Києві. Під керівництвом Карстена Грунвальдта, Анни Ланге та Олафа Міттельштрасса відбулася конференція для студентів, які шукають класні можливості застосування своїх знань іноземних мов. Серед таких шукачів і наші майбутні перекладачі – студентка 2 курсу Анастасія Часовських (ПР–71) та студент 1 курсу Ілля Ніконенко (ПР–81).

Під час інтенсиву вони довідалися про навчання в Німеччині та розглянули типові помилки під час написання CV чи мотиваційного листа. Відкрили для себе галузь прикладної лінгвістики та змогли поспілкуватися з молодими перекладачами технічних і художніх текстів. Дізналися про популярні професії в Німеччині та спробували себе в ролі роботодавця чи працівника під час інтерв’ю. Навіть мали змогу познайомитися з представниками німецьких посольств.

Особливо їм запам’яталася розповідь дівчини про волонтерство у Швейцарії (ще ніколи так цікаво не описували будні на еко-фермах). Вона залишила роботу в IT компанії задля нового життя, адже головне – отримувати задоволення від того, чим займаєшся… Бачили б ви її щасливу посмішку.

Час швидко пролетів за цікавими презентаціями, веселими іграми та атмосферними посиденьками з філіжанкою кави. Протягом двох днів у студентів-перекладачів факультету ІФСК СумДУ було все: креативна молодь, подорожі та німецька мова, хіба не ідеальний початок літа?

Марія Руденко,

cтудентка групи ПР–71

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

корпус "Г", поверх 7, (кiмната Г 712)

E-mail: [email protected]

Телефон: +38 0542 335273

Web: http://ifsk.sumdu.edu.ua

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту факультету іноземної філології та соціальних комунікацій посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.